Kimse Yok Mu Derneği‘nden Afrika‘ya Destek

Dünya çapında Afrika‘ya başlatılan yardım kampanyasına Kimse Yok Mu Derneği‘nden de destek geldi. Çok sayıda yardım malzemesi, ihtiyaç bölgelerinde dağıtılmak üzere yola çıktı.

Kimse Yok Mu Derneği‘nden Afrika‘ya Destek
Afrika ülkeleri yoksulluk, susuzluk ve açlık ile kıvranırken, dünya çapında başlatılan yardım kampanyalarına Türkiye‘den Kimse Yok Mu Derneği duyarsız kalmadı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, dernek olarak Afrika‘daki duruma duyarsız kalamadıklarını belirterek, "Afrika‘nın doğusunda, Somali olmak üzere, Uganda ve Etiyopya‘da ciddi bir kuraklık ve susuzluk yaşanıyor. İnsanlar kamplara varıp, bir yudum su ve yiyecek için mücadele ediyorlar.

Kamplara gitmek üzere yollara düşen insanların bir kısmı da yollarda ölüyor. Susuzluk ve açlık öyle bir yere gelmiş ki, insanların en büyük geçim kaynağı olan hayvanlarda telef durumuyla karşı karşıyalar. Bizde bu üç ülkeye ağırlık vermeye karar verdik. Kampanya kapsamında bu üç ülkeye yardımlarımızı ulaştıracağız. Arkadaşlarımız ihtiyaç bölgelerine giderek, gereken yardımı yapacaklar. Ve arkasından da oradaki durum tespitini yapıp geri dönecekler" dedi.

Afrika ülkeleri için yardım kampanyalarının devam edeceğini ifade eden Öztürk, "Biz bu ülkelere ayni ve nakdi yardımlarını ulaştıracağız. Bu kampanyalar için bizi, ülkemizin her kısmından insanlar arayarak yardımcı olmak istiyorlar. Bu konuda biz onlara bilgi veriyoruz. Bu konuda, Fethullah Gülen hoca efendi 10 bin dolar para bağışı ile kampanyamıza destek verdiler. Buda bizim için bir motivasyon oldu. Kimse Yok Mu Derneği hesabına açılan hesaplara ‘Afrika Gıda Yardımları‘ şeklinde açılan hesaplardan

yardım yapılabilir. İnternet sitelerimize girildiğinde, orada yine ‘Açlık‘ yazılıp yardım gönderilebilir. Ve makbuz alınabilir" diye konuştu.

Şuana kadar hesaplarında toplanılan 150 bin doları, Afrika‘da Somali, Uganda ve Etiyopya‘da yardıma ihtiyaç olan bölgelerde kullanacakları yardımlar şeklinde paylaştırdıklarını ifade eden Öztürk, "Bu yardım kampanyası, bizim oradaki bölgeyi görmemiz ve ihtiyaç halinde olan yerleri tespit ederek fotoğraflamamız için ilk adım olacak. Tabi oraya bizim gazetecilerimiz de geliyor. Oradaki durumu Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. İleriki günlerde arkadaşlarımız görevlerini tamamlamış olarak geri dönecekler"

şeklinde konuştu.

Daha sonra Dernek Başkanı Öztürk, Afrika‘ya gidecek olan grupla tokalaşarak onlara başarılar diledi. Hatıra fotoğrafı çektiren dernek üyeleri, yardım çalışmalarının ilk ayağı olan Somali‘ye gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: İHA