İki Defa Duran Kalbi Çalıştırılan Genç Üçüncüde Kurtarılamadı

Bursa‘nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde, kamyonun altına giren motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, arkadaşı ağır yaralandı.112 ekipleri, kalbi duran gençlerden birini kurtarmayı başarırken, arkadaşı ise çalıştırılan kalbinin üçüncü defa durmasında hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Yenice istikametinden gelen 32 yaşındaki Sinan Hacıoğlu‘nun kullandığı 16 KCR 88 plakalı kamyon, yol üzerindeki mobilya fabrikasına dönmek istedi. Bu sırada aynı istikametten gelen 22 yaşındaki Murat Polat idaresindeki 16 KCR 71 plakalı motosiklet, kamyonun sağ arka tekerleğine çarptıktan sonra devrildi. Motosiklet sürücüsü ve arkasında bulunan arkadaşı tekerleğin altında kaldı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Murat Polat ile arkasında bulunan arkadaşı 22 yaşındaki Hakan

Çelik‘e ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından yapıldı. Kalbi duran gençler elektro şokla yeniden hayata döndürüldü. Büyük çabalar neticesinde atmaya başlayan iki gencin kalbi bir süre sonra tekrar dururken, sağlık ekipleri duran kalpleri yeniden çalıştırabilmek için uzun süre uğraştı. Sağlık ekipleri ikinci defa gençlerin kalplerini çalıştırmayı başarırken, İnegöl Devlet Hastanesi‘ne kaldırılan yaralılardan Murat Polat, yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Durumu ağır olan Hakan Çelik ise, beyin kanaması şüphesi ile hemen ameliyata alındı. Çelik‘in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, hastaneye gelen gençlerin yakınları göz yaşlarına boğuldu.

YENİ İŞİ İÇİN EVRAK HAZIRLIYORDU

Ağabeyi ile birlikte 5 yıl Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu‘nda kaldıktan sonra, 18 yaşını doldurunca İnegöl Rehberlik Araştırma Merkezi‘nde işe yerleştirilen Murat Polat, vatani görevini yaptıktan sonra İnegöl TOKİ‘deki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu‘nda hizmetli olarak işe başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne dilekçe vererek Yenice Abdurrahman Öztarhan Çok Programlı Lisesi‘ne tayinini isteyen Murat Polat, dilekçesinin kabul edilmesinin ardından dün yeni işine başladı. Talihsiz gencin evraklarını

tamamlayabilmek için ağabeyine ait motosiklet ile İnegöl‘e gelmekte olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA