‘Eğitimli Genç Kızlarla Aydınlık Geleceğe‘ Projesi

Batmanda "Eğitimli Genç Kızlarla Aydınlık Geleceğe" adlı projenin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

‘Eğitimli Genç Kızlarla Aydınlık Geleceğe‘ Projesi
Avrupa Birliği‘nin İnsan Kaynaklarını Geliştirme bileşeni kapsamında, Batman Üniversitesi‘nin sunmuş olduğu "Eğitimli Genç Kızlarla Aydınlık Geleceğe‘‘ adlı projenin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekip, şuana kadar 75 kız çocuğunu yeni eğitim ve öğretim yılında okullu yapmaya hazırlanıyor. Batman ili genelinde, orta öğretime devam edemeyen 200 kız çocuğunun eğitime kazandırılmasının amaçlandığı proje sayesinde, yarının anne adayları olan kızların eğitimli ve bilinç düzeyi yüksek bireyler olarak

hayata devam etmelerinin hayati bir öneme sahip olduğuna dikkat çekiliyor. Proje yetkilileri, çalışmalarının yıl sonuna kadar süreceğini dile getirdi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, "Avrupa Birliği kapsamında yürütülmekte olan projemizde, ilimiz genelinde ortaöğretime devam edemeyen kız öğrencilerin okullaştırılması sağlanmaktadır. Bu çerçevede Batman Üniversitesi proje grubu ve projede yer alan ilgili kurum çalışanları, ilçelere ve köylere ziyaretler yaparak, projenin tanıtım çalışmaları sürdürüyorlar. Bizim için en önemli aşama kız çocuğunu okula göndermeyen ebeveynlerin ikna edilme sürecidir. Arkadaşlarımız gerektiğinde köy

köy, ev ev dolaşıp kızların neden okuması gerektiğini ebeveynlere anlatıyor. Bugüne kadar yaklaşık olarak 75 kız çocuğumuzu lise eğitimi için ikna ettik. Eylül ayında liseye kayıtları yapılacaktır. Kızlarımızın okutulması toplumsal bilinç düzeyinin yükselmesi ve kendine güvenebilen sağlıklı bireylerin yetişmesi açısından büyük önem arz ediyor. Sonuç olarak eğitime kazandırdığımız her kız çocuğu, ülkemiz ve şehrimiz için artı bir değer olacaktır" dedi.

Ortaöğretime devam edemeyen kız çocuklarının okullaşmasına katkı sunmak isteyen ailelerin, Batman Üniversitesi proje ofisine başvuruda bulunulabileceği veya (0488 217 3500-2013) numaralı telefondan iletişim kurulabileceği belirtildi.

Kaynak: İHA