Pakistan Dışişleri Bakanı Khar, Clinton‘la Görüşmesini Değerlendirdi

Pakistan’da ilk kadın ve en genç bakan olarak tarihe geçen 34 yaşındaki Hina Rabbani Khar, göreve başlamasının 5.

Pakistan’da ilk kadın ve en genç bakan olarak tarihe geçen 34 yaşındaki Hina Rabbani Khar, göreve başlamasının 5. gününde ABD‘li mevkidaşı Hillary Clinton ile bir araya geldi. Endonezya‘nun Bali adasında yapılan Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) toplantısında bir araya gelen Pakistan ve ABD dışişleri bakanları, iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.

ASEAN toplantıları dönüşü Pakistan‘ın Lahor şehrinde basına konuşan Dışişleri Bakanı Khar, ABD ile stratejik işbirliğinin devam edeceğini vurguladı. Son dönemde bölgenin geçtiği zor günlere dikkat çeken genç bakan, Pakistan’ın bölgedeki önemini herkesin kabul ettiğini belirtti.

ABD-Pakistan ilişkilerinin bölge için büyük önem arz ettiğine değinen Khar, meslektaşı Clinton ile ASEAN toplantılarında yaptığı ikili görüşmelerin çok pozitif geçtiğini ve ikisinin de iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin devam ettirilmesi konusunda hemfikir olduklarını sözlerine ekledi.

Pakistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Khar’ın yarın komşusu Hindistan’a gidip barış görüşmeleri ve iki ülke arasındaki ilişkiler ile ilgili mevkidaşı SM Krishna ile görüşmeler yapacak.

Bu arada Khar’ın Hindistan ziyareti öncesi Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, bölgede Hindistan hegemonyası istemediklerini açıklaması dikkat çekti.