Tbmm Başkanı Çiçek: İfade Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmez Şartıdır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk basınında sansürün kaldırışının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk basınında sansürün kaldırışının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Cemil Çiçek mesajında, çeşitlenen ve yaygınlaşan türleriyle basın organlarının kamuoyu oluşturma ve kanaat yayma gücüyle, çok önemli fonksiyonları yerine getirdiğini ifade etti. Düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmezi, olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Çiçek, mesajını şöyle sürdürdü: "Vatandaşın haber alma ve doğruyu öğrenme hakkının yerine getirilmesine hizmet eden basın kuruluşları, demokrasinin gelişmesine de katkı sağlamaktadırlar. Özgürlük, beraberinde sorumluluğu da getirmektedir. Basın organlarının vatandaşların hakları, kişisel hayatın dokunulmazlığı, terör ve şiddetin engellenmesi konusunda duyarlılıklarının, ülkemizde yayıncılık anlayışının gelişmesine hizmet edeceği inancındayım.

Güçlü ve özgür basın demokrasinin gelişimine ve özgürlüklerin genişlemesine katkı sağlayacaktır. Yaklaşık bir asır önce ülkemizde kaldırılan sansürle basın ve özgür düşünce gelişme imkanı bulmuştur.

Bu düşüncelerle, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarılar diliyorum."