Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs Rum Kesimi‘ne elektrik verilmesi konusunda Başpiskopos‘un, "Haramdır, kullanmayın" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Yıldız, "Biz insani gerekçelerle yardım ediyoruz. Kullanmazlarsa kendileri bilir" yorumunu yaptı.

Kuzey Kıbrıs‘ın Türkiye Cumhuriyeti‘nden elektrik almaya başladığını bildiren Bakan Yıldız, "Geçtiğimiz günlerde meslektaşımız ile birlikte bu konuyu da görüştük" diyerek, "Bir insani yardım olarak bu yaz gününde elektrik ihtiyaçlarını karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Başından beri Kıbrıs‘ın tamamı için bir master plan hazırladıklarını ve bu ihtiyacın karşılanabileceğini belirttiklerini açıklayan Yıldız, "Ama umduğumuz cevabı alamadığımız için sıkıntılar daha fazla yaşanıyor. Elektrik vermeye devam edeceğiz. Güney Kıbrıs ile alakalı talep olursa karşılamaya hazırız. Gürcistan, Suriye, Yunanistan ile elektrik ticaretimiz devam ediyorsa, aynen Güney Kıbrıs Rum yönetimine de insani gerekçelerle elektrik verebileceğimizi söyledik. Başpiskopos‘un bir açıklaması oldu

‘Haramdır, kullanmayın‘ dedi. Kendileri bilirler, isterlerse kullanmayabilirler" dedi.

Kaynak: İHA