Akyüz, Kastamonu‘da Fabrikaları Gezdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz, beraberindeki heyetle birlikte Kastamonu Entegre, SFC Orman Ürünleri ve Dortek Kapı fabrikalarında inceleme yaptı.

Akyüz, Kastamonu‘da Fabrikaları Gezdi
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz ve Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Yıldız ile birlikte Kastamonu‘ya gelerek ormana dayalı sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu. Beraberinde Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve diğer yetkililerle birlikte önce SFC Orman Ürünlerini ardından Dortek Kapı Fabrikasını ve daha sonrada Kastamonu entegre fabrikasını ziyaret eden Daire Başkanı Kenan Akyüz, fabrikaların yetkililerinden hem üretilen mamullerle ilgili bilgi aldı hem de sektörde karşılaştıkları sorunları dinledi. Ziyarette hem fabrika yetkililerine hem de Orman Genel Müdürlüğü İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz ve diğer yetkililere Kastamonu ormanlarından ürettikleri yıllık emval miktarı hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Kastamonu‘nun 2 milyon metreküp dikili hacmi ve 1 milyon 650 bin metreküp endüstriyel odun tertibiyle Orman Genel Müdürlüğü‘nün vizyon ve misyonuna göre üretim yaptıklarını ve 2011 yılında dikili tertibin 300 bin metreküp dikili satış programı bulunduğunu söyledi. Daire Başkanı Kenan Akyüz, Orman Genel Müdürlüğü‘nün ülke ekonomisine katkı sağlamak adına sürdürülebilir ormancılık faaliyetlerini yerine getirdiği gibi sektörde bulunan kuruluşlara hammadde sağladığını söyledi. Lif yonga işleyen sanayi kuruluşlarının da sürekli kendisini geliştirmesinin kendileri açısından olduğu kadar ülke ekonomisi açısından da önemli olduğunu belirten Akyüz, “Biz sizleri önemsiyoruz, talebiniz olan hammaddenin tamamını ülkemiz ormanlarından karşılamamız mümkün, bu konuda sizlere her türlü desteği vermekle birlikte her türlü yardıma hazırız. Görüyorum ki Kastamonu‘daki sanayi kuruluşları gerçekten üst düzeyde. Sektörün yüz akı olacak seviyede. Kastamonu‘daki kuruluşlarımız Türkiye‘yle değil dünyadaki emsal kuruluşlarla yarışıyor. Bizde sizlere her türlü desteği vermek zorundayız” dedi.

Daire Başkanı Akyüz, daha sonra SFC Orman Ürünleri, Dortek Kapı ve Kastamonu Entegre fabrikalarının yetkililerinden gerek teknoloji ile ilgili gerekse üretilen ürünlerin çeşitliliğiyle ilgili bilgi aldı.

OGM İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz‘ün bu ziyaretine OGM İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Yıldız, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman Bölge Müdür Yardımcıları Bayram Koçkaya ve Yaşar Çakıroğlu ve diğer görevliler de eşlik etti.

Kaynak: İHA