ACISELSAN'ın yüzde 76 hissesi satışta

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ACISELSAN'ın yüzde 76.83 oranındaki İdare hissesini satış yöntemi ve pazarlık usulü uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere ihaleye çıkardı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (ACISELSAN) 462 bin 500 TL tutarında sermayeyi temsil eden yüzde 76.83 oranındaki İdare hissesini satış yöntemi ve pazarlık usulü uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere ihaleye çıkardı.

ÖİB’nin ACISELSAN’daki İdare hissesinin özelleştirilmesi hakkındaki ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna gore, Acıselsan’ın tamamı ödenmiş olan 602 bin TL çıkarılmış sermayesi içindeki 462 bin 500 TL tutarında sermayeyi temsil eden yüzde 76.83 oranındaki İdare hissesi ihaleye çıkarıldı. İhale için geçici teminat bedeli olarak 100 bin dolar talep edilirken, ihalede son teklif verme tarihi 22 Eylül 2011 olarak belirlendi. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları üzerinden peşin esasına göre sonuçlandırılacak. İhale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek.

Sözkonusu ihale için 25 Ağustos 2011 Perşembe günü saat 18:00’e kadar İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alan yatırımcılar, 7 Eylül 2011 – 9 Eylül 2011 tarihleri arasında İdarece belirlenecek bir program çerçevesinde Şirketi incelemek ve Bilgi Odasına katılmak üzere davet edilecek. 25 Ağustos 2011 Perşembe gününden sonra İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alan yatımcılar işbu madde de belirtilen hususlarda İdareden hiçbir şekilde talepte bulunamayacak.