Manavgat‘ta Turizm Danışma‘yı Bir Ayda 550 Turist Ziyaret Etti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural kurumları bünyesinde açılan Turizm Danışma Bürosu‘nu bir aylık sürede 550 turistin ziyaret ettiğini belirtti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural kurumları bünyesinde açılan Turizm Danışma Bürosu‘nu bir aylık sürede 550 turistin ziyaret ettiğini belirtti.

        Manavgat Belediyesi Kültür Evi(MBKE) bünyesinde kurulan danışma ofisinde İngilizce ve Almanca dillerinde yabancı konuklara hizmet verdiklerini belirten Vural, yaptığı yazılı açıklamada bir aylık süre içinde en fazla yabancı ziyaretçi sayısını Alman ve İngiliz turistlerin oluşturduğunu kaydetti. Turizm danışma bürosunun hafta sonu hariç her gün hizmet verdiğini aktaran Vural, büronun 160 binin aşan yatak kapasitesi ile Manavgat‘ın yurt içi ve dışında tanıtımı adına büyük katkı sağladığına inandıklarını kaydetti.

        Vural, şöyle dedi: "Turizm danışma ofisini bir aylık süre içinde en fazla İngiliz ve Alman turistler ziyaret etti. Alman ve İngiliz turistleri sırası ile Belçika, İsveç, Finlandiya, Polonya, Danimarka, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hollanda, Fransa, İskoçya, Rusya, İrlanda, İtalya, İsviçre, Macaristan ve Slovakya’dan gelen yabancı turistler takip etti. Yabancı turistlerin dışında ülkemizin değişik yörelerinden gelen yerli turistler de büroyu ziyaret etti. Ziyaretlerde turistlere Manavgat Merkez ve beldelerinde bulunan tarihi ve turistik yerler, eğlence, yiyecek ve alışveriş mekanları, pazarlar, ilçenin sosyo-ekonomik yapısı, komşu ilçeler, ulaşım gibi konularda yönlendirme, tanıtım ve bilgilendirme içerikli bilgiler verildi. Ayrıca, MATSO tarafından hazırlatılan tanıtım haritaları verilirken, Antalya Valiliği’nce hazırlatılan, Antalya Merkez ve İlçelerini anlatan tanıtım CD’si de gösterildi."