Karadeniz Kadınının Fındık Telaşı Başladı

Yaklaşan fındık sezonu nedeniyle Karadenizli ev hanımları yiyecek telaşına girdi. Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beldesinde hem kendi aileleri için hem de fındık bahçesinde çalışacak işçiler için sabahtan akşama kadar yüzlerce yufka açan ev hanımları, bu telaşı fındıkta zorluk çekmemek için yaşadıklarını söyledi.

Seben başında yufka açan bayanlardan yaşı en küçük olan Zeynep Yılmaz, yufka açmayı büyüklerinden öğrendiğini belirterek, "Yaşım küçük ama yufka açmayı çok seviyorum. Hem açması hem de yemesi güzel" dedi.

Açtıkları yufka ile böreğin her çeşidini yaptıklarını ifade eden Nadire Yılmaz da, "Yufka bizim fındıkta en kolay yiyeceğimiz. Çok çabuk kızartıp sofraya getirebildiğimiz bir yiyecek türü. Fındık toplamak çok zor olduğundan çalışanlar çabuk acıkıyor. Sabah, öğle, akşam hatta öğün arasında bile börek yiyoruz" diye konuştu. Açılan yufkaları ateş başında çevirerek kurutma işini yapan Özlem Yılmaz da, şunları söyledi: "Yufka işinde en zor iş ateş başı. Onu da dönüşümlü yapıyoruz. Hele de bu sıcak da çok zor

bir iş."

Kaynak: İHA