Kartondan Tekneler Zor Anlar Yaşadı

İzmir’deki Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği 4. Kartondan Tekne Yarışması’nda takımlar zor anlar yaşadı.

Kartondan Tekneler Zor Anlar Yaşadı
Pasaport İskelesi‘nin yanında düzenlenen yarışlara TMMOB‘a bağlı 17 oda katıldı. Yarışma öncesi dağıtılan kartonlar ekipler tarafından tekneye dönüştürüldü. Teknelere binen bir oda üyesi, kartondan yapılan tekneleri deniz üstünde tutarak parkuru tamamlamaya çalıştı. Yarışlarda ilk suya batan tekneye Titanic ödülü verildi. En iyi kostüm ödülünü de Harita Kadastro Mühendisleri Odası aldı. Yarış başlamadan denize düşen yarışmacılar zor anlar yaşarken, herhangi bir olumsuzluğu önlemek amacıyla Deniz Polisi çevrede önlem aldı.

Zorlu bir mücadeleye sahne olan yarışmada Gıda Mühendisleri Odası birinci, Gemi Mühendisleri Odası ikinci, Elektrik Mühendisleri Odası da üçüncü oldu. Son 3 yılın şampiyonu Orman Mühendisleri Odası ise bu sene teknesinin su alması nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Kaynak: İHA