Cotton Council, Hazır Giyim Perakendeciliğin Geleceğini Değerlendirdi

Cotton Council International Türkiye Program Direktörü Marsha Powell, hazır giyim perakendeciliği pazarındda öne çıkmanın, markalaşmaktan geçtiğini söyledi.

Marriot Otel‘de bir basın toplantısı düzenleyen Powell, Türkiye‘nin hazır giyim perakendeciliği konusunda en büyük pazarı olan İngiltere ve Almanya‘nın son yıllardaki gelişimleri ve pazara bakış açıları konusunda açıklamalarda bulundu. Marsha Powell, pamuk cenneti olan Türkiye‘nin, son yıllarda Avrupa‘daki bir çok ülkeyi zor durumda bırakan krizlere rağmen, hazır giyim konusunda

ilerlediğini söyledi. Dünyanın bir çok yerinde yapılan araştırmalar sonucunda insanların hala en çok tercih ettikleri ürünlerin pamuktan yapılmış ürünler olduğunu belirten Powell, "cotton kumaşlar, dünyada yeni bir trend olmamasına rağmen, tercihlerde her zaman ön sıralarda yer alıyor. Bu da bu sektörün önünün açık olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Global ekonomik krizin perakendecilik sektörünü olumsuz etkilediğini belirten, Powell, "Yapılan araştırmalarda, krizin etkili olduğu 2010 yılında özellikle Avrupa ülkelerinde cotton ürünlerin tüketiminin azaldığını görüyoruz. Ancak krizlerin ardından yeniden bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Bu göz önünde bulundurulduğunda, dünyanın taleplerini karşılayan şirketlerin yanı sıra markalaşan şirketler yeni trendler oluşturacak gibi duruyor. Türkiye, hazır giyim konusunda üretimini her yıl giderek arttırıyor.

Dünyada krizler olurken, bu iyi bir gelişme" dedi.

Dünyada pamuk üretiminin azaldığına da dikkat çeken Powell, "İlerleyen yıllarda cotton dediğimiz pamuk ürünlerinin fiyatlarının artması öngörülüyor. Bundan en çok iplikçiler, yani pamuğu işleyenler zarar görecek gibi. Zarar olmasa bile daha az kar edilecek gibi" diye konuştu.

Cotton Council‘ın çalışmaları hakkında da bilgiler veren Powell, "Biz Cotton Council olarak, dünyadaki cottonun adeta nabzını tutuyoruz. Çeşitli şirketlere anketler yaptırarak tüketicinin ihtiyaçlarını belirleyip, bunları üreticilerle paylaşıyoruz. Yaptırdığımız anketler dünyanın hemen her yerindeki insanlarla yapılıyor. Bu nedenle de sonuçları daima doğru oluyor" dedi.

Kaynak: İHA