Bursa Teknik Üniversitesi İlk Öğrencilerini Bu Yıl Alacak

Bursa Teknik Üniversitesi(BTÜ)‘nde 2011- 2012 eğitim dönemi için iki bölüme öğrenci alınacak.

Bursa Teknik Üniversitesi İlk Öğrencilerini Bu Yıl Alacak
Bursa Teknik Üniversitesi(BTÜ)‘nde 2011- 2012 eğitim dönemi için iki bölüme öğrenci alınacak.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan kurum ve kuruluşlara iade-i ziyarette bulunuyor. Bursa’nın ikinci üniversitesi olma özelliğini taşıyan Bursa Teknik Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Demir ve Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’a iade-i ziyarette bulundu.

Bursa’nın tüm dinamikleriyle BTÜ’ye sahip çıktığını belirten Rektör Prof. Dr. Sürmen, "Başından bu yana bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu birliktelikten doğal olarak Bursa kazançlı çıkacak." dedi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Ziyaretlerde konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversite sanayici işbirliği açısından BTÜ ile birlikte Bursa’da yeni bir sayfanın açılacağını söyledi. Her zaman Bursa için çalışacaklarını ifade eden Sürmen, STK’lardan kamu kuruluşlarına kadar birçok kurum ve kuruluşa çözüm ortağı olmak için hazır olduklarını belirtti. Rektör Sürmen, "Gözlemleyebildiğimiz kadarıyla herkes bu konuya olumlu bakıyor ve heyecanlanıyor. Bu durum bizim de heyecanlanmamıza, şevkle çalışmamızda öncü oluyor. Bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu doğrultuda her türlü destek ve yardıma biz Bursa Teknik Üniversitesi olarak varız." dedi.

MERİNOS KAVŞAĞI’NDAKİ ESKİ VETERİNER FAKÜLTESİ HAZIRLANIYOR

Ziyaretlerde BTÜ’nün kurulacağı yer konusuna da değinen Prof. Dr. Sürmen, hem BTÜ, hem de Bursa için en uygun yeri belirlemek amacıyla çalıştıklarını söyledi. Eylül ayına kadar alınacak olan öğretim elemanları ile 2011- 2012 eğitim dönemi için iki bölüme öğrenci alınacağını aktaran Prof. Dr. Sürmen, Defterdarlık tarafından BTÜ’ye tahsis edilen, Merinos Kavşağı’ndaki eski Veteriner Fakültesi binalarının hazırlandığını söyledi.

BTÜ’YE DESTEK

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, eğitimde yapılan her yatırımın Bursa ve ülke için kazanç olduğunu belirtti. Bu kapsamda kendilerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini Aktaran Bozbey, "Ben de bir teknik adam olarak BTÜ’nün başarılı olmasını diliyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, Bursa’da son dönemde büyük yatırımların gerçekleştiğini belirterek, Bursa Teknik Üniversitesi’nin de bu yatırımlar arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. MHP İl Başkanı Tevfik Topçu da, BTÜ’nün Bursa’nın bir kazanımı olduğunu kaydetti.