Kültür Ve Tarih Turunun Son Durağı Ankara Oldu

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü‘nün hazırladığı proje kapsamında Balkanlar ve Avustralya‘dan Türkiye‘ye gelerek 15 gün boyunca 9 şehri gezen 500 Türk genci, kültür ve tarih turunun son durağı olarak Ankara‘ya geldi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanlığı‘nın hazırladığı proje kapsamında Nevşehir‘den yola çıkan 12 otobüslük kafile, ilk molasını Gölbaşı‘nda verdi. Göl kenarında öğle yemeğini yiyen kafile, ardından Hacettepe‘deki Mehmet Akif Ersoy Müze Evi‘ni ziyaret etti. Milli şair Mehmet Akif Ersoy‘un yaşadığı evi gezen gençler, rehberlerden şairin hayatı ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra Bilkent Otel‘de ağırlanan gençler, akşam Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba

Topluluklar Başkanlığı‘nın konferansına katıldı. Konferansta kurumun çalışmalarını anlatan Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Gazali Çiçek, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza, yaşadıkları ülkelerin vatandaşı olmuş kişilere, soydaş akrabalarımıza ve ülkemizde üniversite okuyan misafir öğrencilerin her türlü sorunlarını gidermek amacıyla hizmet vermekteyiz" dedi. Konferans, tarih bilimcisi Yakup Utku ve kişisel gelişim uzmanı Enver Nugay‘ın konuşmalarıyla devam etti.

Gençler, gezinin son gününde ise Anıtkabir‘i, Anadolu Medeniyetleri Müzesi‘ni, Ankara Kalesi‘ni, Hacı Bayram Veli Camii‘ni gezecek. Projenin son gecesinde Spor Bakanı Suat Kılıç ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Gül, kafiledeki öğrencilerle bir araya gelecek.

Kaynak: İHA