Kazada hayatını kaybeden 8 kişi toprağa verildi

Trabzon'un merkeze bağlı Doğançay köyünde bir düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 8 kişi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde şarampole yuvarlanıp dereye düşen 61 S 0104 plakalı midibüste hayatlarını kaybeden 8 kişi için Doğançay köyünde tören düzenlendi. Kazada ölen midibüs sürücüsü Abdullah Birinci (33), Doğançay köyü merkez camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yolculardan Murathan (7), Ufukhan (5), Safiye(53), Ceylan(18), Sevim Değirmenci (43) ile Aleyna(9) ve Numan Şahin(35) de ikindi namazından sonra Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakır tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından 4 ayrı aile kabristanlığında defnedildi.

Cenaze törenlerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, cenaze yakınlarına Başbakan Erdoğan’ın taziyelerini iletti. Erdoğan, kazayı dün akşam Başbakan’a ilettiğini, taziyelerini bildirip kendisinden ailelerle yakınen ilgilenmesini istediğini kaydetti.

Merkeze bağlı Doğançay köyü mevkisinde düğün konvoyunda bulunan Abdullah Birinci yönetimindeki 61 S 0104 plakalı midibüs, dereye yuvarlanmış ve 8 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralanmıştı.