Türk Sağlık Sen‘den Sözleşmeli Personel Alımı Tepkisi

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sözleşmeli personel alımının tamamen kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı‘ndan yapılan açıklama ile bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 17 bin 575 sağlık personelinin alınacağının bildirildiğini hatırlattı. Alımlarla ilgili olarak, 04.06.2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete‘de yayınlanan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4/B‘li sözleşmeli personel ataması yapılacağının açıklandığını kaydeden Çetin, kadrolu yerine yeniden yeni alımlarda 4/B‘li sözleşmeli alınmasının adaylar arasında hayal kırıklığına sebep olduğunu kaydetti. Çetin, "Farklı istihdam modellerinin uygulanması, çalışanlar arasında mali, sosyal ve özlük hakları açısından uçurum oluşmasına neden olmuştur. Çalışma koşullarını ve iş barışını direk olarak etkilemiştir. Aile bütünlüğünün bozulmasından, sözleşmeli bayan çalışanların bir anne olarak yaşadığı negatif ayrımcılığa kadar pek çok konuda problem teşkil eden bu uygulamanın tamamıyla ortadan kaldırılması gerekmektedir. Sözleşmeli çalışanlardan yükselen feryat Bakanlık yetkililerince bilinmesine rağmen, sözleşmeli personel alımında ısrar edilmesine anlam veremiyoruz. Sözleşmeli personel alımı göz göre göre yeni mağduriyetlere ve yeni sorunlara yol açacaktır" dedi.

Türk Sağlık Sendikası‘nın her alanda sözleşmeliler adına vermiş olduğu mücadelenin kadroya geçiş ile sonuçlanmasına rağmen yeni sözleşmeli alımının ufukta yeni sorunların doğacağının işareti olduğunu söyleyen Turgay Çetin, sözleşmeli personel alımının tamamen ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini vurguladı. Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4/B‘li sağlık personelinin 4/A maddesine geçiş imkanı tanıyan 632 sayılı KHK‘nin aslında hükümetin yanlıştan dönmesinin başlangıcı olması temennimizi belirtmiş olmamıza rağmen yeni personel alımlarında yine 4/B maddesine göre personel alımı yapılması hükümetin gerçek iradesini ortaya koymuştur. Bir kez daha görülmüştür ki, hükümet yanlışta ısrar etmektedir. 632 sayılı KHK bir seçim yatırımı olarak tescillenmiştir. Hükümet çalışanların problemlerini çözmek yerine problem kaynağı sözleşmeli personel alımına devam etmekten derhal vazgeçerek kadrolu personel alımını tesis etmelidir."

Kaynak: İHA