Sungurlu‘da Evde Sağlık Hizmetleri Birimi‘ne Yeni Araç Tahsisi

Çorum Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ‘Evde Sağlık Hizmetleri Birimi‘ne yeni araç tahsis edildiğini açıkladı.

Başhekim Dr. Metin Karan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının yatağa bağımlı hastalara daha hızlı sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi. İlçede bakım gerektiren tüm hastalara ulaştıklarını dile getiren Karan, "Bakanlığımızın başlatmış olduğu uygulama kapsamında, aile hekiminin tespit ettiği evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan hastaların muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması için sosyal devlet anlayışı ile etkin ve

ulaşılabilir bir şekilde uygulama yapmaktayız" dedi.

Bu kapsamda birime yeni araç tahsisi yapıldığını belirten Karan, "Hastalarımıza daha da verimli olacağız. Birimimizce şu anda toplam 40 civarında hastaya hizmet verilmektedir ve bu sayı artmaktadır. Hastalar ve hasta yakınları, sağlık çalışanlarının şefkatli yaklaşımlarından duydukları memnuniyetini dile getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA