Stk‘lardan Demokratik Özerkliğe Destek

Şırnak‘ta bulunan 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Demokratik Toplum Kongresi‘nin (DTK) Diyarbakır‘da ilan ettiği demokratik özerkliğe destek verdi.

STK temsilcileri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şırnak Temsilciliğinde bir araya geldi. STK temsilcileri adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur okudu. Uğur, "30 yıldır ülkemizde en yakıcı haliyle süren ve onurlu bir barış olmadığı takdirde bitmesi pek mümkün görünmeyen bir savaş var. Bu savaş binlerce insanımızı kaybetmemize, ülkenin gelirlerinin talan edilmesine, faili meçhullere, köy boşaltmalara, ailelerin sürgüne yollanmasına ve daha sayamayacağımız

birçok kayba sebep oldu. Bizler, 40 STK temsilcileri olarak bugün, yoğun olarak tartışılan ‘demokratik özerklik‘ projesinin çözüme yönelik bir yöntem olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etmek için toplandık. Tarihsel süreç ve toplumsal tecrübeler göstermiştir ki sorunun adını ve teşhisini, sonuçları itibarıyla doğru koyarak onurlu barışın önünü açıp çözmenin mümkün olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

"DEMOKRATİK ÖZERKLİK MODELİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Kürt sorunu ile ilgili genel problemlerin çözülecek ve tartışılacak yerlerin başında meclisin geldiğini belirten Serhat Uğur, her gün süren çatışma ve operasyonlarla yaşanan can kayıplarının gölgesinde DTK tarafından ilan edilen ve yerel yönetimleri güçlendirme alt başlıklı maddeyi destekler nitelikteki ‘demokratik özerklik‘ modelini önemsediklerini söyledi. Uğur, "Bu ilana başta iktidarın daha sonra da Türkiye‘deki demokratik seslerin sesiz kalmaması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından STK temsilcileri sessizce dağıldı.

Kaynak: İHA