Mhp Sakarya İl Başkanı Ünver Srebrenitsa Katliamının Yıl Dönümü Nedeniyle Basın Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Orhan Ünver Srebrenitsa katliamının 16. yıl dönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

16 yıl önce, 11 Temmuz 1995’te BM tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Srebrenitsa’da Sırp cumhuriyeti ordusuna bağlı ağır silahlı birliklerin saldırması ve Hollandalı askerlerden oluşan BM kuvvetlerinin bölge halkını Sırp askerinin insafına terk etmesiyle hemen hemen tamamı erkeklerden oluşan 8 bin 372 kişiyi katlettiğini hatırlatan MHP Sakarya İl Başkanı Ünver, “Kadın ve çocukların araçlarla Boşnakların kontrolündeki bölgeye gitmesini kabul eden Sırplar, Bosna Cumhuriyet ordusu kontrolündeki bölgeye yürüyerek varmaya çalışan sivil erkekleri gruplar halinde yol üzerinde çeşitli yerlerde katletmişti. Srebrenitsa Katliamı II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan katliamı olması ve Avrupa’daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından da önem taşır” dedi.

Ünver ayrıca şunları kaydetti: “Bu soykırım, dünyanın neresinde olursa olsun haçlı zihniyetinin Müslümanlar üzerindeki emellerini açığa çıkarması bakımından bir ibret vesikasıdır. Bu soykırımı gerçekleştirenler başta Karadziç ve Mladiç olmak üzere hemen hepsi batılı istihbarat servislerinin ve Rusya’nın himayesinde Müslüman kanı akıtmışlardır. Balkan’ların ve Ortadoğu’nun yeniden şekillenmeye başladığı günümüzde ”komşularla sıfır sorun” söylemiyle meseleleri çözmeye çalışan Türk Dışişleri’nin son yüz elli yıldır Türk ve İslam Alemine yapılan soykırımlardan ders almasını temenni eder, Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab|-ı Allah’ tan rahmet dilerim.”

Kaynak: İHA