İtalya, Washıngton‘daki Yemek Fuarı‘nda 30‘Ncu Yılını Kutladı

İtalyan yemek ustaları, ABD‘nin başkenti Washington‘da bu yıl 57‘ncisi düzenlenen Yemek Fuarı‘nda, en büyük katılımcı ülke olarak yine dikkat çekmeyi başardı.

Fuarda yaklaşık 200 İtalyan ahçı, ülkelerinde yetişen zeytin yağı, makarna, şarap ve daha birçok ulusal tatlarından zengin ve benzersiz örnekler sundu.

Kuzey Afrika‘nın en büyük gıda fuarı olarak bilinen organizasyonda üç gün boyunca yaklaşık 2 bin 400 yerli ve yabancı firma yer aldı.

Yapılan resmi bir araştırmaya göre, küresel ekonominin mali krizin etkilerini üzerinden atması ve lüks tüketime yönelik trend, müşterileri yeniden özel yiyeceklere yöneltti.

Fuara kesintisiz 30 yıldır katılan İtalya, 2010‘da ABD‘nin yaptığı toplam 3.1 milyar dolarlık gıda ve şarap ithalatından önemi bir pay alarak, bu alanda ABD için en büyük 6‘ncı ihracatçı oldu.

İtalya Ekonomik Gelişim Bakanlığı ve İtalya Ticaret Komisyonu, fuar kapsamında İtalyan ahçılık sektöründeki yenilikleri tanıtmak amacıyla "Amerika‘da İtalyan ahçılığı için yeni bir yüzyıl" konulu panel düzenledi.

Bir katılımcı yaptığı açıklamada fuarda bulunmanın, ABD pazarında yer almak açısından kendileri için çok önemli bir tecrübe olduğunu belirtti. Fuar münasebetiye hem mevcut müşterileriyle irtibatlarını güçlendirdiklerini, fuarın ayrıca yeni müşteriler bulma konusunda da kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.

İtalya Ticaret Komisyonu‘nun ABD Direktörü Aniello Musella ise panelde yaptığı konuşmada, makarna, peynir, zeytin yağı ve şarap gibi ABD‘ye ihraç edilen bazı ürünlerde İtalya‘nın lider olduğunu belirterek, son fuarda en büyük standın İtalya‘ya ait olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA