Festivaleri Dolaşıp Osmanlı Macununa Sahip Çıkıyor

3 yıldır Türkiye’nin bütün illerinde yapılan festivallere giderek Osmanlı Macunu satan İbrahim Üzel ailesini bu yolla geçindiriyor 3 yıldır Türkiye’nin bütün illerinde yapılan festivallere giderek Osmanlı Macunu satan İbrahim Üzel, Zonguldak Ereğli festivaline geldiğini ve elde ettiği gelirle ailesini geçindirdiğini ifade etti.

3 yıldır Türkiye’nin bütün illerinde yapılan festivallere giderek Osmanlı Macunu satan İbrahim Üzel ailesini bu yolla geçindiriyor

3 yıldır Türkiye’nin bütün illerinde yapılan festivallere giderek Osmanlı Macunu satan İbrahim Üzel, Zonguldak Ereğli festivaline geldiğini ve elde ettiği gelirle ailesini geçindirdiğini ifade etti.

45 yaşında olduğunu ifade eden İbrahim Üzel, “10 senedir bu işi yapıyorum. 3 senedir Türkiye’de yapılan festivallere gidip geliyorum. Yeteri kadar Osmanlı macununa rağbet yok. Ama unutulmamaya çalışılıyor. Eskisi kadar sahip çıkılmıyor ve çıkılmalıdır. Zonguldak Ereğli festivaline geldim. Oradan da Zonguldak merkeze uğradım. Bu işe işsizlik yüzünden başladım. Daha sonra bende bir tutku oldu. Ailem İzmir’de ve 2 çocuğum var. Başka ek gelirim yok. Tüm ailemin geçimini Türkiye’de festival sezonlarında dolaşarak Osmanlı macunundan kazandığımla geçindiriyorum. Bütçeme uygun bulursam otellerde bulamazsam otobüs terminallerinde sabahlıyorum” dedi.

(MSA-MSA-Y)

Kaynak: İHA