Doğalgaz Bölge Dağıtım İstasyonu Açılışı

Burdur’da Armağan İlci Mahallesi’nde Toros Gaz’a ait Doğalgaz Bölge Dağıtım İstasyonu’nun açılışı yapıldı.

Toros Gaz Genel Müdürü Oktay Küp, Burdur’da 25 bin haneyi doğalgazla tanıştırdıklarını belirterek, “Burdur’da 3 tane istasyonu devreye alıyoruz. Birincisi Şeker Fabrikası İstasyonu, ikincisi Armağan İlci Mahallesi İstasyonu, üçüncüsü ise Atatürk Mahallesi İstasyonu. Bugün itibariyle bu üç istasyona gaz vermekle kentin ana dağıtım şebekesini tamamlamış oluyoruz. Bundan sonra 25 bin konuta kadar çelik boru imalatımız olmayacak. Konutlardaki bağlantılar tamamlandıktan sonra mutfaklarda, kış döneminde ısıtmada olsun doğal gazı kullanabilecekler. Bizde 2012’de hedeflediğimiz alt yapıyı bu sene tamamlamış oluyoruz.” dedi.

Burdur’un yüzde 70’i doğal gaz kullanabilecek durumda olduğunu da sözlerine ekleyen Küp, “Eylül ayı sonu itibariyle de yüzde 95 doğal gaz kullanabilecek durumda olacak. Halktan da beklentimiz, Rusya’dan, İran’dan başlayıp kapıların önlerine kadar gelen bu gazın kullanılması gerekir. Bu gaz hem ekonomik, hem de güvenilir olması bizim tavsiye ettiğimiz bir durumdur” diye konuştu.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 2 yıldan bu yana doğal gaz çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “Şu anda 25 bin haneye doğal gaz ulaştı. Bir an evvel doğal gaz kullanımına hız vermek durumundayız. Bu yatırım boşa yapılan bir yatırım değil.Hep beraber değerlendirmeliyiz. Yaygın bir hale getirelim ki temiz bir havaya en kısa zamanda kavuşabilelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA