Aü Çağrı Merkezi Bölümü Öğrencilerine Turkcell‘den İş Garantisi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, 2011-2011 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak olan Çağrı Merkezi Yönetimi Ön lisans Programı‘ndan mezun olacak öğrenciler için Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi ile iş birliği protokolü imzaladı.

İmza töreninde konuşan AÜ Rektörü Davut Aydın, "Günümüzde rekabetin yolunun bilgiden ve insandan geçtiğine inanan Anadolu Üniversitesi, bilgi çağının getirdiği yenilikleri sürekli izleyerek ömür boyu öğrenme vizyonuyla insanların kişisel gelişiminin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu sebeple Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi iş birliğiyle açtığımız Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı ile üniversite-özel sektör iş birliğini ömür boyu öğretime taşıyor ve bu alanda sektöre nitelikli

insan kaynağı yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Mezunların çağrı merkezlerinde istihdamına öncelik verileceğini söyleyen Turkcell Global Bilgi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ersin Aydın, "Önümüzdeki 5 yıl içinde sektöre katılacak 25 bin kişiden işini başarıyla yapan 2 binden fazla kişinin işe giriş tarihlerinden itibaren 2 yıl zarfında yönetici pozisyonlarına terfi ettirilmeleri bekleniyor. Çağrı merkezi sektörü, Türkiye‘de çok genç bir sektör olmasına rağmen hızla büyüyor; bugün 40 bin kişiye istihdam sağlıyor. 2013 yılında ise

65 bin kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla sektörde kalifiye elemana ihtiyaç büyük. Bu iş birliği gençlere iş imkanı verirken, yetiştirdiği kalifiye elemanlarla sektörün ihtiyacını da karşılayacak. Biz Turkcell Global Bilgi olarak çağrı merkezlerimizde bu programdan mezun olan öğrencilerimize ihtiyaca göre istihdamda öncelik vereceğiz" diye konuştu.

Yeni açılan Çağrı Merkezi Yönetimi Bölümü‘nü en az 140 puan alarak tercih eden öğrencilerde kontenjan sınırlaması olmayacak. Programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık ön lisans mezunu statüsüne sahip olacak. Programa, herhangi bir örgün eğitimin öğrencisi ve mezunları ile Açık Öğretim Fakültesi mezunları, üniversite sınavına girmeden ikinci üniversite olarak doğrudan kayıt yaptırabilecek. Dersler, televizyondan TRT Okul üzerinden izlenebilecek.

Kaynak: İHA