"Adana‘nın Basın Tarihi Açısından Önemli Bir Yeri Var"

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Adana İl Müdürü Abdulkadir Canlı, Adana‘nın basın tarihi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Adana İl Müdürü Abdulkadir Canlı, Adana‘nın basın tarihi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

    Adana’nın Ceyhan ilçesinde yayın yapan yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ile bir araya gelen Canlı, yerel medyanın, il ve ilçenin içinde bulunduğu sorunların ve beklentilerin merkezi yönetimlere aktarıldığı önemli bir iletişim kanalı olduğunu vurguladı. Yerel medyanın sorunlarını tespit edip çözüm bulmanın devletin önemli görevleri arasından yer aldığını aktaran Canlı, bu anlayışla hareket ederek genel müdürlüğün yerel medyaya özel önem verdiğini kaydetti. Adana’nın, tarihsel süreç içerisinde sanayileşme adımlarını en erken atan ve kültürel açıdan çok zengin bir il olduğunu anlatan Abdulkadir Canlı, ”Bütün bu etkilerin yerel medyaya yansıması da kaçınılmaz olmuştur. Bu nedenle Adana bölgesi hareketli bir medyaya sahiptir. Adana’nın öneminden dolayı kurumumuz 1996 yılından bu yana ilimizin basın mensuplarına hizmet vermektedir. Değerli yerel basın mensuplarının sorunlarını yakından takip ediyoruz.” şeklinde konuştu

    Ceyhan Gazeteciler Derneği Başkanı Şahin Özer ise çok zor şartlarda gazete çıkarttıklarını belirterek, birçok meslektaşının bu işi bir sevda olarak yaptığını söyledi. Konuşmaların ardından Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü faaliyetlerini anlatan slayt gösterimi yapıldı.