Ereğili‘de Sevgi, Barış Ve Dostluk Ödülü Eğitim Dede‘ye Verildi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde ünlü pop müzik sanatçısı Atiye ve ülkemizi Eurovision da temsil eden ROCK grubu Yüksek Sadakat sahne alarak vatandaşları coşturdu. Sevgi Barış Dostluk ödülü ise Eğitim Dede Hacı İbrahim İzmirlioğlu’na verildi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde ünlü pop müzik sanatçısı Atiye ve ülkemizi Eurovision da temsil eden ROCK grubu Yüksek Sadakat sahne alarak vatandaşları coşturdu. Sevgi Barış Dostluk ödülü ise Eğitim Dede Hacı İbrahim İzmirlioğlu’na verildi.

Ereğli Belediyesi tarafından bu sene 18. düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin 2. gününde düzenlenen etkinliklerin ardından sahne alacak sanatçıları izlemek için konser alanına gelen vatandaşlar yerlerini aldı. Daha önce hazırlanan programda 2. gün sahne alması planlanan Şebnem Ferah’ın annesinin ölmesi ve konserleri iptal etmesi üzerine anlaşılan ünlü pop sanatçısı Atiye sahne aldı.

Atiye sahneye “Salla” şarkısı ile çıktı. Dansçıları ile birlikte şarkılarını seslendiren Atiye, konser alanını dolduran yaklaşık 150 bin kişilik dev koro ile şarkılarını söyledi. Atiye’ den sonra Türkiye‘yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil eden Yüksek Sadakat grubu sevilen parçalarını seslendirerek izleyicileri coşturdu. Sevenlerine seslenen Yüksek Sadakat grubu üyeleri “Ereğli’ye ilk defa geliyoruz. Sanki daha önce görüşmüş ve sizleri çok özlemiş duygusunu yaşıyoruz. Bu akşam eğlenmek için gelen herkese hoş geldiniz diyoruz” diyerek halkı selamladılar.

SBD ÖDÜLÜ EĞİTİM DEDE’YE

Her yıl düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin en anlamlı ödülü olan Sevgi Barış Dostluk ödülü ise bu sene Ereğli’de eğitime verdiği katkılardan dolayı eğitim dede olarak bilinen 82 yaşında ki Hacı İbrahim İzmirlioğlu’na verildi. Atiye konserinin sonrasında sahneye gelen Hacı İzmirlioğlu, Ereğli halkını selamladı.

Ereğli Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Halil Posbıyık ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmasında “Uluslar arası Sevgi Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli anındayız şu anda. Ereğli’de Eğitim Dede denildiğinde akla ilk gelen Hacı İzmirlioğlu bugüne kadar eğitime 6 ilköğretim okulu ve bir huzurevi kazandırdı. Şu anda da Kemer mevkiinde yapımına başlanacak olan fen lisesi için üzerine düşen görevi yerine getirmek için kolları sıvadı. Eminim ki bundan sonra ömrü vefa ettikçe eğitim alanında çalışmalarına devam edecek. Kendisine bu ödülü vermekten büyük gurur ve onur duyuyorum” dedi.

ÖMRÜM EL VERDİĞİ SÜRECE EĞİTİME KATKIM DEVAM EDECEK

Bir çocuk babası olan Ereğlili iş adamı Hacı İbrahim İzmirlioğlu, kendisine verilen ödülden dolayı son derece memnun ve mutlu olduğunu söyledi. İzmirlioğlu konuşmasında, “Ben ilk ve orta öğrenimimi Ereğli’de tamamladım. Ancak Ereğli’de lise olmadığından dolayı lise tahsilimi yapamadım. İnsanoğlu olarak dünyada yemek içmek ve servet sahibi olmak düşüncesi içinde olan birisi değilim. Bu nedenle de insanlara faydalı olmak için birşeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bu nedenle de okul yaptırmanın, eğitime ve insanlığa yapılacak olan en büyük katkı olacağını düşünerek okul yaptırmak için kolları sıvadım. Bugün ilköğretim okulu, anadolu lisesi ve huzur evi yaptırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana verilen bu ödül de mutluluğumu daha da arttırdı. Bana bu ödülü layık gören herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Sevgi Barış Dostluk Ödülünü Belediye ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Halil Posbıyık’ın elinden alan Hacı İbrahim İzmirlioğlu, sahneye gelen ve yaptırdığı okullarda öğrenim gören öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri ile toplu fotoğraf çektirdi.

Festivalin ikinci gün etkinlikleri havai fişek gösterileri ile son buldu. Festivalin son gününde Ceza ve Ajda Pekkan sahne alacak.