Kilimli Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı‘nı Kutladı

Kilimli 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı‘nı coşkuyla kutladı.

Kilimli Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı‘nı Kutladı
Kilimli Belediyesi tarafından her sene düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kilimli Balıkçı Barınağında gerçekleştirildi. Şenliğe; Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ve eşi Eda Özdemir, Liman Başkanı Ali Görkem, Gençlik Spor İl Müdürü Eyüp Armağan, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, halk oyunları grupları ve vatandaşlar katıldı. Şenlikler, Kilimli Belediye Binası önünden Kilimli Balıkçı Barınağına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Ardından konuşma yapan Liman Müdürü Ali Görkem, “Bugün burada Denizcilik ve Kabotaj Bayramı‘nın 85. yıldönümünü kutlamak ve bu vesile ile Ulu Önderimiz Atatürk ve deniz şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Deniz, dünyada mevcut tüm canlıların direk ve dolaylı yaşam kaynağı olmasının yanı sıra, doğal bir ulaşım yoludur. Şuanda dünya üzerinde hareket halinde olan yükün yaklaşık yüzde 90‘nı deniz yolu ile taşınmaktadır. Bu nedenle tüm sektörlerin deniz taşımacılığına bağımlılığından ötürü denizcilik lokomotifi bir sektördür. İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren, 10 adet tersane, kiralama aşamasında olan 1 adet gemi geri dönüşüm tesisi, çok sayıda balıkçı barınağı ve liman tesisi ile aktif olarak denizcilik faaliyetlerine devam etmektedir. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı‘nın ülkemize ve Türk Denizcilerine şahsım ve müsteşarlığım adına hayırlı olmasını diliyorum ve katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ise “85 yıldan buyana paylaştığımız Kabotaj Bayramı Allah‘ın bir nimetidir. Buradan herkesin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı‘nı kutluyorum. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çeşitli yarışmalar yapılacaktır herkese başarılar diliyorum. Burada emeği geçen tüm denizci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde 100 metre bayanlar yüzme yarışması, 100 metre 50 yaş üstü erkekler yüzme yarışması, 200 metre erkekler yüzme yarışması yanı sıra, 200 metre tek kürek çekme sandal yarışması, 200 metre çift kürek çekme sandal yarışması, ördek yakalama yarışması, 800 metre 10 HB motor güç yarışması, 800 metre 13 HB motor güç yarışması, 800 metre çift silindir motor yarışması, 800 metre 4 silindir motor yarışması ve programın finalinde ise yağlı direk yarışması yapıldı.

100 metre bayanlar yüzme yarışmasında Güzin Keskin birinci, Ayşegül Keskin ile Hülya Alagöz üçüncü oldu. 100 metre 50 yaş üstü erkekler yüzme yarışmasında Çetin Aksu birinci, Hasan Özeken ikinci ve Engin Demirsoy üçüncülük elde etti. 200 metre 16 yaş üstü erkekler yüzme yarışmasında Ahmet Büyük Bayraktar birinci, Emre Karakurt ikinci ve Tugay Sağır üçüncü oldu. 200 metre tek kürek çekme sandal yarışmasında Emre Karakurt birinci, Saim Karaöz ikinci ve Ahmet Ali Özdemir üçüncülük elde etti. 200 metre çift kürek çekme sandal yarışmasında Selahattin Ünal birinci, Savaş Karaöz ikinci ve Ahmet Ali Özdemir üçüncü oldu. Ördek yakalama Ahmet Büyükbayraktar denize atılan ördeği yakalayarak yarışmanın birincisi oldu. 800 metre 10 HB motor güç yarışmasında Nihat Berkay birinci, Murtea Cinel ikinci ve Emre Karakurt üçüncülüğü elde etti. 800 meter 13 HB motor güç yarışmasında Turan Taşkın birinci, Volkan Göz nur ikinci ve Salih Bircan üçüncü oldu. 800 metre çift silindir motor yarışmasında Engin Şahin birinci, Türkay Dönmez ikinci ve Gökhan Yılmaz üçüncülüğü elde etti. 800 metre 4 silindir motor yarışmasında Hasan Kocageniş birinci, Osman Ege ikinci ve Suak Karakaş ise üçüncü oldu. Yağlı direk yarışmasında Orhan Ege Türk Bayrağı‘nı alarak yarışmanın galibi oldu. Ardından yerli yabancı halk oyunları grupları halk oyunları gösterisi sergiledi.

Kaynak: İHA