Mhp Milletvekili Adayı Çetinel İddialı Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir 2. Sıra Milletvekili Adayı Rafet Çetinel, 12 Haziran günü yapılacak seçim sonuçlarında MHP‘nin sandıktan Balıkesir‘de 1. parti olarak çıkacağını söyledi.

Seçimlere 3 gün kala seçmenle buluşma çalışmalarını hızla sürdüren partilerden MHP‘nin Balıkesir‘deki ikinci sıra milletvekili adayı inşaat mühendisi Rafet Çetinel, bazı kesimlerin MHP‘yi göz ardı etmeye çalıştığını ancak bunun ters etki yapacağını söyledi. AK Parti ve CHP‘nin listelerinde sıkıntı olduğunu ileri süren Rafet Çetinel, listelerin partili seçmenlerin arzu ettiği isimlerden oluşmadığını, ancak Balıkesir merkezli bakıldığında MHP olarak diğerlerine göre daha sıcak karşılandıklarını ifade etti. MHP‘nin merkez adayı olarak kamuoyunda sevilen ve tanınan bir isim olarak öne çıkan Rafet Çetinel‘i halk Balıkesirspor‘u ikinci lige çıkarmasıyla ilgili başarısından da pozitif olarak tanıyor. Bunun önemli bir avantaj olduğunu belirten Rafet Çetinel, "Bu yüzden şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki. ben MHP adayı olarak tüm Balıkesir‘in, tüm vatandaşlarımızın adayıyım. Gördüğümüz ilgi ve alaka çok farklı, son derece güzel. Liste konusunda mesela CHP‘nin bayan adayına kendi memleketi olan Burhaniye ve civarında tepki var. Oradan MHP‘ye oy alacağız. Bandırma‘da da MHP oyları çok daha fazla. Benim tahminime göre bu seçimlerde Balıkesir‘deki milletvekili dağılımı 3-3-2 şeklinde olur. Bizim MHP olarak 2 milletvekilliğimiz kesin, üçüncü milletvekilini hangi partinin çıkaracağı sürpriz olacak diye düşünüyorum" dedi.

DOĞRU YOL MHP‘DE

MHP Milletvekili Adayı Rafet Çetinel, pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanacak seçmenlerle ilgili de bazı tespitlerde bulundu. 2009 yılındaki yerel yönetimler seçiminde İl Genel oylarının dağılımlarını hatırlattı. Balıkesir‘de AK Parti 252 bin, CHP 171 bin, MHP 161 bin ve DP 58 bin şeklinde oy dağılımı olduğunu belirten Rafet Çetinel, "Doğru Yol Partisinin (Demokrat Parti) 60 bin civarındaki oyunun 30 binini MHP olarak biz alabiliriz. DYP‘nin hiçbir seçmeni 9 yıldır AK Partiye oy vermedi. Bu seçmenin geleceği yer MHP‘dir. Parti olarak değil ülkenin geleceği için MHP‘ye oy verecekler. Birileri MHP‘ye oyun oynadı, ama bu tam tersine döndü. Bunlar bize hep artı olarak geri döndü. AKP ülkücü kesimden hiç oy alamaz. Doğru yol MHP‘dir. Tüm halkımızı MHP çatısı altına bekliyoruz, Balıkesir‘in ve Türkiye‘nin MHP‘ye hem ses hem oylarıyla destek vermesini istiyoruz" dedi. MHP adayı Rafet Çetinel, MHP Lideri Devlet Bahçeli‘nin Balıkesir mitinginde hiçbir yerden taşıma insan getirmediklerini, teşkilatların kendiliğinden kendi imkanlarıyla katılmaya çalıştıklarını bu halde 13 bin kişinin mitinge geldiğini, hafta içi olması ve körfez yolundaki çalışma sebebiyle yolun kapalı olmasından dolayı da birçok partilinin mitinge gelemediğini söyledi.

185 BİN OY 3 MİLLETVEKİLİ

MHP Balıkesir Milletvekili Adayı Rafet Çetinel, Balıkesir‘de 185 bin oy alan herhangi bir siyasi partinin 3 milletvekilli çıkaracağını söyledi. MHP üzerine oynanan oyunların asla tutmayacağını vurgulayan Rafet Çetinel, "Bu seçimde Balıkesir‘de 185 bin oy alan 3 milletvekili çıkarır. MHP olarak bizim 163 bin oyumuz var, il genelinde. 153 bin olarak değerlendirelim, ben bunun üzerine 30 bin oy daha koyuyorum 183 bin eder. Bir de ilk defa oy kullanacak olan genç seçmen kitlesi var. İstatistiklerimize göre bu gençlerimizin birçoğu da MHP‘ye oy verecek. AKP eski oylarını koruyamaz. Daha önce köylere gittiğimizde bize arkasını dönen vatandaşlar şimdi b uyur edip dinliyorlar, şikayet ediyorlar. Farklı tepkiler var. Kriz çıkarsa borçlarınızı ödeyemezsiniz diye tehdit ediyorlar. Balıkesirk7i hizmetten söz ediliyor, bugün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde bir sürü boş parsel var. Büyük fabrikaların ise Balıkesir‘e bir katkısı yok, çalışanı da dışarıdan, nakliyesi de dışarıdan. Balıkesir‘in sanayide ve kalkınmada birinci olması lazım. SEKA‘nın özelleşmesi, insanlar buranın satılmasından çok çalışmamasına tepkili. İktidar milletvekilleri önceki dönemlerde eylem yapan işçilere destek verip kapattırmayacaklarını söylüyorlardı, bugün neredeler? Fabrikayı Albayraklar aldı, kim alırsa alsın ama yeter ki çalışsın, işletilsin. Yazık oldu. Hiç olmazsa bir otomobil fabrikası kurulsun, bağışlasınlar. Yan sanayi de gelmiş olur. Şimdi otel yapılacakmış diye duyumlar alıyoruz. SEKA ile ilgili çözüm buranın bilirkişi raporuyla tekrar devlete geçmesi ve çalıştırılmasıdır. Veya bağışlansın otomobil fabrikası yapılsın" diye konuştu.

BALIKESİR‘E ÖZEL STATÜ GEREK

MHP Milletvekili Adayı Rafet Çetinel, Türkiye‘yi doyuran bölge olan Balıkesir‘in tarım ve hayvancılık şehri olarak "özel statü" içerisine alınması gerektiğini söyledi. Balıkesir‘in bu özel olmayı çoktan hak ettiğini belirten Çetinel, "Süt ve et fiyatları ile mazot fiyatlarındaki ÖTV ve KDV‘nin kaldırılmaması köylüyü perişan etmiş, çok tepkiler var. Köylü sıkıntıda. Şu anda tarlasını ekmeyen rahat, ama eken, üreten ise pişman, hiç ekmesek daha iyi olurmuş diyorlar. AB dayatmaları var. O dayatmalarda tarım sektörünü daraltın diyor, onu yapmaya çalışıyorlar. Balıkesir‘deki uçak seferlerinin saatleri çok yanlış. Eğer böyle devam ederse seferler yine durdurulur. Balıkesir‘in en büyük sorunu işsizlik, üretim için kalkınmada öncelikli il olması gerekiyor. Balıkesir tarım ve hayvancılık şehri. Süt ve peynirde birinci, özel statüye alınması gerekir. Yatırımcı teşvik edilmeli. Mecliste Balıkesir‘le alakalı olarak herhangi bir hizmette A partisi olmuş, B partisi olmuş, C partisi olmuş benim için fark etmez. Ben Balıkesir‘in faydasına olacak hiçbir şeye karşı çıkmam. Balıkesir için birlikte hareket ederim. Balıkesir sevdalısıyım" dedi.

SEÇİMİN SÜRPRİZİ MHP

MHP‘li Rafet Çetinel, ünlü televizyon dizisi Kurtlar Vadisi Pusu için de ilginç bir yorumda bulundu. Dizinin iyi bir izleyicisi iken artık izlemediğini belirten Çetinel, "O dizi bile artık ak Kurtlar Vadisi oldu. Dizinin konusu ve gündemi buna göre yapılıyor" diye tepki gösterdi. İktidar partisinin Balıkesir‘de 20 ila 30 bin civarında bir oy kaybının olacağını ileri süren Rafet Çetinel, MHP‘nin ise çıkışta olduğunu vurguladı. Seç imde MHP‘nin büyük b ir sürpriz yapacağına inandığını belirten Çetinel, "AKP tek başına iktidar olamaz. En iyi ihtimal CHP ile koalisyon yapabilir. Başbakan Erdoğan hep sola vurarak sağ seçmeni kendine çekmeye çalışıyor, CHP de AK Parti‘ye vurarak sol seçmeni kendine çekmek istiyor. Bir şekilde horoz dövüşü. Şimdi de MHP‘ye vurmaya çalışıyorlar. Biz sandıkları iyi takip edeceğiz. MHP hem Türkiye genelinde hem Balıkesir‘de büyük sürpriz yapacak" dedi.

Balıkesir kamuoyunun sevilen isimlerinden olan ve seçmenden ilgi gören Rafet Çetinel‘e seçim çalışmalarında Belediye Başkanı İsmail OK, İl ve merkez ilçe teşkilatı ile birlikte aralıksız devam ederken en büyük desteğini ise aynı zamanda TBMM‘de görev yapan eşi Didem hanımdan alıyor.

12 Haziran 2011 pazar günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekilli Genel Seçimlerinde Balıkesir‘deki seçmen sayısı dağılımı şöyle;

"Merkez ilçe sandık sayısı 797, seçmen sayısı 233 bin 93. Balıkesir İl geneli sandık sayısı 3 bin 122, seçmen sayısı 843 bin 865."

Kaynak: İHA