Başkan Tanık, Köylerdeki Sağlık Taramasına Katıldı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ilçeye bağlı köylerdeki taramalara katılarak, "Bu tür taramalar periyodik olarak düzenli hale gelecek" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yerel seçimler sonucu Çankaya‘ya bağlanan ve birer mahalleye dönüşen Evciler, Yayla, Akarlar, Tohumlar, Karahasanlı, Kömürcüler, Çavuşlu köylerinde bir hafta boyunca devam eden genel sağlık taramasının Karahasanlı köyündeki ayağına katıldı. Karahasanlı köyü muhtarı Hüdaverdi Gedik ve Tohumlar köyü muhtarı Ahmet Şahin‘in ağırladığı belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü‘ne bağlı 1 doktor, 3 diş hekimi, 2 hemşire, 2 sağlık memuru ile köylerdeki içme suyu ve

kanalizasyon sistemini kontrol eden denetim uzmanından oluşan sağlık ekibi vatandaşların şeker, tansiyon ölçümlerini yaparak yurttaşlara genel sağlıkları hakkında bilgi verdi. Diş hekimleri ise yetişkinlerin ve çocukların ağız ve diş muayenesini yaparken dolgu, diş taşı temizliği sorunları olan vatandaşların tedavisinin belediyenin sağlık evlerinde ücretsiz olarak yapılacağını ifade ettiler. Çocukların diş sağlığı konusunda özel bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren hekimler, 11 yaşına gelene kadar

her çocuğa dişlerini çürüğe karşı güçlendirmek amacıyla uygulanan flor jel yöntemini uyguladıklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını sözlerine eklediler.

Okulların tatil olmasıyla birlikte köydeki çocuklara yönelik çeşitli sosyal aktivitelerin de artacağı müjdesini veren Tanık, ayrıca diş fırçası ve macunu, oyuncak, hikaye kitapları, toka gibi çeşitli hediyeler dağıttı.

Muhtarlarla beraber köyü gezen ve vatandaşlarla sohbet edip sağlık durumları hakkında bilgi alan Başkan Tanık, "Çankaya‘ya bağlanan bu köylerin vatandaşlarının kendilerini gönülden Çankayalı hissetmeleri için bu tür taramalar periyodik olarak düzenli hale gelecek. Köylerdeki eksikleri giderip köy-kent projesini bir an önce hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Tanık, köy gezisi sırasında önceki aylarda ağaçlandırma kampanyası sırasında dikilen yol ağaçlarının tuttuğunu görünce de memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: İHA