Sivas C.Ü Teknokent‘te 26 Ofis Kiralandı 10 Ofis Yatırımcı Bekliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Cumhuriyet Teknoken içinde bulunan 26 ofis yatırımcı kuruluşlar tarafından kiralandı. Kalan 10 ofis ise yatırımcı bekliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Cumhuriyet Teknoken içinde bulunan 26 ofis yatırımcı kuruluşlar tarafından kiralandı. Kalan 10 ofis ise yatırımcı bekliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Burhan Selçuk, Genel Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Murat Tonus, C.Ü Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Zair Bakıcı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nı ziyaret etti.

Rektör Dökmetaş, 1 Mart 2011 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Teknokent hakkında bilgi verdi. Dökmetaş, “Teknokent açıldı. 26 ofis var. 16 ofisi kiracılarımıza verdik. Hizmet başladı. Resmi açılışını seçimden sonraya bıraktık. Asli görevimiz, sanayici ile birlikte el ele vererek, sanayinin gelişmesini sağlamaktır. Sanayici ise üniversiteye destek vermesi gerekiyor. Teknokentimizdeki ofisleri kiralayarak, öğretim üyelerimizle beraber projeleri geliştirmesi gerekiyor. Nano teknoloji merkezimiz daha da gelişecek. Üniversite ile sanayi işbirliği yapacak.” dedi.

TSO Başkanı Osman Yıldırım da dünyada gelişmenin ve üniversite-sanayi işbirliğinin ana merkezlerinden birinin teknokentler olduğunu söyledi. Sivas sanayisinin ve bölgenin gelişimi açısından büyük önem taşıyan teknokentin, yatırımcılara çok önemli avantajlar sağladığına dikkat çeken Yıldırım, “Tüm yatırımcı hemşehrilerimizi Teknokentte yerini almaya davet ediyorum. Kiralanmayan 10 büroyu Ar-Ge’si olan müteşebbislerimizin ve sanayicilerimizin yurt içi ve yurt dışındaki hemşehrilerimizin değerlendirmesini istiyoruz. Çünkü burada yapılan Ar-Ge çalışmalarında birtakım vergi muafiyetleri olduğu gibi, bizim yıllardır arzu ettiğimiz üniversite sanayi işbirliğinin somut bir göstergesi olacak. Burada hocalarla ortak olabilecekler.” diye konuştu.

CUMHURİYET TEKNOKENT

Cumhuriyet Teknokent; Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ile 7 Eylül 2007’de kuruldu. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri mevzuatı kapsamında bilim ve teknoloji parkı olarak hizmet verecek. Kuluçka Merkezi ve İdari Binası tamamlanan Teknoket, üniversitedeki pozitif iş gücünü sanayiye yansıtması açısından büyük önem taşıyor.

Cumhuriyet Teknokent bünyesinde, bilişimden imalat sektörüne, sağlık ürünleri ve medikal teknolojilerinden yeni malzeme teknolojileri, biyoteknoloji ve nanoteknoloji sektörlerine kadar pek çok sektöre yer verilecek. Teknokent aracılığıyla 20 yıllık süre sonunda 200‘ün üzerinde nitelikli şirket, 3 binin üzerinde nitelikli personel, yılda 750 milyon dolar satış geliri ve 200 milyon dolar ihracat hedefleniyor.