‘Okullar Arası Ambalaj Atığı Toplama Yarışması‘ Sona Erdi

Akdeniz Belediyesi, Mersin İl Çevre Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘Okullar Arası Ambalaj Atığı Toplama Yarışması‘ sona erdi. Yarışmada, Dikilitaş Akdam İlköğretim Okulu, kişi başına 12 kilonun üzerinde katı atık toplayarak birinci oldu.

‘Okullar Arası Ambalaj Atığı Toplama Yarışması‘ Sona Erdi
Şubat ayında 50‘yi aşkın ilköğretim okulundaki Çevre Kulüpleri öğrenci ve öğretmenlerine geri dönüşüm ile ilgili ‘Çevre Eğitim Seminerleri‘ düzenleyen Akdeniz Belediyesi, Mart-Nisan-Mayıs aylarında da okullar arası katı atık toplama yarışması düzenledi. Akdeniz Belediye sınırları içerisinde ambalaj atığı toplamaya yetkili iki firma, verilen eğitimler doğrultusunda öğrencilerin topladıkları atıkları, haftalık periyotlarda okullardan teslim aldı. Toplanan ambalaj atıkları, geri dönüşüm merkezlerinde yetkilileri gözetiminde tartıldı ve okul etiketleri yapıştırıldı. Yarışma sonunda her okulun biriktirdiği katı atık miktarı, okullardaki öğrenci ve öğretmen sayısına bölünerek kişi başına toplanan ambalaj atığı miktarları belirlendi. Bu çerçevede yapılan değerlendirmede, Dikilitaş Akdam İlköğretim Okulu kişi başına net 12,24 kilo ambalaj atığı toplayarak birinciliği elde etti.

Yarışma sonunda Akdeniz Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu‘nda yapılan törende, ilk beşe giren okullar Akdeniz Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Toplam 8 bin 616 kilo atık toplanan yarışmada birinci olan Dikilitaş Akdam İlköğretim Okulu‘na bilgisayar, ikinci Güneş İlköğretim Okulu‘na projeksiyon cihazı ve perdesi, üçüncü Sosyal Hizmetler İlköğretim Okulu‘na Masa Tenisi seti verildi.

Yarışmada dördüncü olan Ersoy İlköğretim Okulu‘naysa, çok fonksiyonlu yazıcı, beşinci Yenitaşkent Yusuf Bayık İlköğretim Okuluna da farklı spor branşlarını içeren bir spor seti hediye edildi.

Kaynak: İHA