Ak Partili Soysal: Ülkemizde Birileri Kaos Ortamı Yaratmak İstiyor

AK Parti Yozgat milletvekili 3.

AK Parti Yozgat milletvekili 3. sıra adayı Dr. Ertuğrul Soysal, Şırnak‘ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yaptığı saldırıyı kınadı. Soysal, Türkiye’deki istikrarı güven ortamını bozmak için alçakça davranış sergileyerek bu olayı gerçekleştirmek isteyen şer odakların elbette hak ettikleri cezaya çarptırılacağını söyledi.

    Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve köy ziyaretlerini sürdüren AK Parti adayı Soysal, vatandaşlarla bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin ve partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    Sarıkaya ve Çayıralan’da partisinin düzenlediği mitingde konuşan Soysal, PKK’nın şehir yapılanması KCK tarafından Cizre’de bir öğrenci yurduna yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

    Soysal, "Ülkemizde AK Parti iktidarı ile bir istikrar bir güven ortamı yakalanmıştır. Bu güven ortamını bozmak için kirli emeller peşinde koşanlar, maalesef amacı sadece ve sadece bu vatana, bu millete okuyarak hizmet etmek isteyen masum çocukların kaldığı yurdu yakmak istemeleri ile niyetlerinin ne olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. O öğrenci yurdumuzda 1’i ağır 3 öğrencimiz yaralandı ve tedavileri hala sürmektedir.” dedi.

    Ülkenin birliği, dirliği ve selameti için AK Parti‘ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Dr. Soysal şöyle konuştu: “9 yıllık AK Parti iktidarı ile ülkemiz cumhuriyet tarihinde devrim niteliği taşıyan yatırımları ve hizmetleri gördü. Türkiye 9 yıl içerisinde sanayisinden tarıma, sağlıktan eğitime, ulaşımdan turizme varana kadar daha saymakla bitmeyecek yatırımları hizmetleri AK Parti ile gerçekleştirdi. Bu yapılan hizmetleri hiç kimse ama hiç kimse görmezden gelemez. Zaten birileri bu hizmetlerin yapılmaması için böyle içinde çocuklarımızın olduğu yurtları yakmak isteyerek ve buna benzer olaylar yaparak ülkede karışıklık ortamı olmasını istiyorlar. Buna hükümetimiz asla izin vermeyecektir."

    Muhalefet partilileri de eleştiren Soysal, "Bu çocuklarımıza yapılan saldırılara karşı partili partisiz herkes demokrasinin gerektirdiği ölçüler doğrultusunda tepkilerini dile getirmeleri gerekirdi. Ama maalesef muhalefet partililerden bu duruma tepki gelmedi. Ama ne olursa olsun AK Parti iktidarı Türkiye toprakları üzerinde yaşayan Türk, Kürt, Alevi Sünni, Abaza, Çerkez olmak üzere dil, din mezhep ayrımı yapmadan 74 milyon insanımızı kucaklayan tek partidir. O yüzden ülkemizin AK Partiye ihtiyacı vardır. İstikrarın devamı ve daha güçlü Türkiye için 12 Haziran seçimlerinde oyunuzu AK Parti’ye verin."