Türk Eğitim Vakfı Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir‘de tanışma ve dayanışma toplantısı düzenledi. Seçkin davetlilerin katıldığı toplantıda TEV‘in var oluşu ve işlevi anlatıldı.

Türk Eğitim Vakfı Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Otel Basri‘de düzenlenen toplantıya Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Belediye Başkanı İsmail Ok, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı A. Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt ile TEV gönüllüleri katıldı. Rna Yırcalı ve Turgut Bozkurt‘un sırayla yaptıkları konuşmalarında TEV‘in verdiği burslar ve bu bursların amacına nasıl ulaştığıyla alakalı bilgiler verildi. Rona Yırcalı, TEV‘in burs verdiği 100 öğrencinin verilen destekler ile 10 bine çıktığını anlattı. TEV‘den bugüne kadar toplam 185 bin öğrencinin burs aldığını belirten Yırcalı ve Bozkurt, Türk halkının gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Turgut Bozkurt, TEV‘in dünyadaki 9 önemli ülke ile işbirliği içinde olduğunu, burs alan yüksek zekalı öğrencilerin TEV‘in seçtiği bu ülkelerdeki en iyi üniversitelerde eğitim ve öğretim gördüklerini anlattı. TEV genel müdürü Turgut Bozkurt önümüzdeki günlerde İzmir‘de 350 yataklı yurt açacaklarını, Trabzon‘da da yurt yapacaklarını açıkladı.

TEV‘in tanışma ve dayanışma toplantısında söz alan katılımcılar da TEV‘in sağladığı burslar ile öğrencilerin ciddi anlamda destek gördüklerini, TEV‘in gerçek ihtiyaç sahibi olan öğrencileri burslarından yararlandırdığını, bunun çok isabetli ve önemli olduğunu şahit oldukları örneklerle dile getirirken TEV yöneticilerine bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Vali Vekili Selda Dural ve Belediye Başkanı İsmail Ok da TEV‘e başarılı çalışmalarının devamını dilediler.

Kaynak: İHA