Nevşehir Valisi Savaş, Dünya 2’Ncisi Olan Milli Sporcuyu Ödüllendirdi

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Liseler Arası Atletizm Yarışmaları‘nda Dünya 2’ncisi olan Özel Kardelen Koleji öğrencisi Mustafa Kocatepe‘yi ödüllendirdi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi ve Milli Atlet Mustafa Kocatepe‘yi makamında kabul etti.

Ziyarette, Polonya‘nın Bydgoszcz şehrinde yapılan Dünya Liseler Arası Atletizm Yarışmaları‘nda, 3 bin metrede dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Özel Kardelen Koleji öğrencisi Mustafa Kocatepe‘yi tebrik eden Vali Abdurrahman Savaş, Kocatepe‘den ileriki yıllarda olimpiyat madalyaları beklediklerini kaydetti. Mustafa Kocatepe‘nin özverili çalışması ile Nevşehir tarihine adını altın harflerle yazdırdığını ifade eden Savaş, "Bu başarı özveri ile geldi. Mustafa bu başarıları elde ederken hem kendisi büyük bir özveri gösterdi, hem okulu, hem de antrenörü. Kendisinden ileriki yıllarda daha büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da, Mustafa Kocatepe‘nin elde ettiği Dünya 2’nciliği derecesinin Nevşehir için çok önemli bir başarı olduğunu söyledi. Çintimar, "Son iki yılda milli takımlara gönderdiğimiz sporcu sayısı Nevşehir tarihinde milli takımlara giden sporcu sayısının üç katına ulaştı. Tabi ki bunla birlikte başarılarda geliyor. Mustafa Kocatepe, Nevşehirli sporcularımızın ufkunu açtı. Çalışınca başarılabileceğini gösterdi” diye konuştu.

Mustafa Kocatepe‘nin antrenörü Resul Köstekçi ise, "Bu başarıyı yakalarken bize, Mustafa‘nın eğitim gördüğü Özel Kardelen Koleji ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz büyük destek verdi. Okulunun verdiği maddi ve manevi desteğin yanında Gençlik ve Spor İl Müdürümüz her zaman yanımızda yer aldı. Şimdi Mustafa Trabzon‘da yapılacak Gençlik Olimpiyatları‘nda Türkiye‘yi temsil edecek. Kocatepe burada da ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak ülkemize ve şehrimize madalya kazandıracak" şeklinde konuştu.

Vali Abdurrahman Savaş, daha sonra Milli Atlet Mustafa Kocatepe‘yi yarım altın ile ödüllendirdi.

Kaynak: İHA