Başbakan Erdoğan: Türk Okullarıyla Ülkem Ve Milletim Adına İftihar Ediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türkçenin dünyaya yayılmasında öncülük eden Türk okullarının mimarlarıyla iftihar ettiğini ve onları hayırla yad ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türkçenin dünyaya yayılmasında öncülük eden Türk okullarının mimarlarıyla iftihar ettiğini ve onları hayırla yad ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Fedakârlık, özveri aşk ve sevda gibi kavramları adeta hayatlarıyla ve mücadeleleriyle müşahhas hale getiren ay yıldızlı bayrağı en doğuya en batıya en kuzeye en güneye gönüllerinde taşıyan tüm öğretmenlerimizin alınlarından öpüyorum." diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Türk okullarını ziyaret ettiğimde orada öğretmenlerimizi, yetiştirdikleri o yavrularımızı gördüğümde ülkem ve milletim adına ayrıca iftihar ediyorum." dedi.

    9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreni, Sinan Erdem Spor Salonu’nda görkemli gösterilerle yapıldı.

    Törene katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, olimpiyatların arka planında görev alan herkese teşekkür etti.

    Başbakan Erdoğan, "Güzel Türkçemize kendi seslerini kendi nefeslerini kendi renklerini ve ahenklerini katan tüm öğrencilere bizlere bu heyecanı bu coşkuyu yaşattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. 9 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen dost ve kardeş ülke gençlerini dinlerken sevindiğimiz tebessüm ettiğimiz kimi zaman kahkaha ile güldüğümüz kadar gözyaşlarımızı da gizleyemedik. Bu gözyaşları hüznün acının gözyaşları değil, Türkçenin yüreklerimizde bıraktığı derin teessürün sevincin coşkunun heyecanın gözyaşlarıdır." diye konuştu.

    Konuşmasında Türk okullarının mimarlarını tebrik eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

    "Bize bizi hatırlatan, bize özümüzü hatırlatan her bir kardeşimize ülkem milletim adına yürekten gönülden şükranlarımı sunuyorum. Yeryüzüne dünyaya yayılmış bütün Türk okullarını da bu vesileyle tebrik ediyorum, gittiğim değişik ülkelerde Türk okullarını ziyaret ettiğimde orada öğretmenlerimizi, yetiştirdikleri o yavrularımızı gördüğümde ülkem ve milletim adına ayrıca iftihar ediyorum. Onun mimarlarını hayırla yad ediyorum. Tebrik ediyorum, kutluyorum.

    Türkiye’nin barış kardeşlik dostluk ve dayanışma mesajlarını en samimi şekilde dünyaya taşıyan bu okullarımızın tüm yöneticilerini kutluyorum. Fedakârlık, özveri aşk ve sevda gibi kavramları adeta hayatlarıyla ve mücadeleleriyle müşahhas hale getiren ay yıldızlı bayrağı en doğuya en batıya en kuzeye en güneye gönüllerinde taşıyan tüm öğretmenlerimizin alınlarından öpüyorum. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

    Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, Türk okullarında görev yapan öğretmenlere ödüllerini takdim etti. Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleri tören sonunda çocuklarla birlikte sahneye çıkarak olimpiyatın şarkısın haline gelen ‘Yeni Bir Dünya‘ şarkısına eşlik etti.