Meslek Lisesi Öğrencilerine Muhasebe Semineri

BSMMMO ve TESMER yönetim kurulu üyeleri, Bursa Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine muhasebe mesleği hakkında bilgi verdi.

Meslek Lisesi Öğrencilerine Muhasebe Semineri
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Saymanı Erdinç Doğan, TESMER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Kahve ve TESMER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Saymanı Aydın Şener, Bursa Ticaret Meslek Lisesi 10‘uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen mesleki tanıtım seminerine katıldı. Bursa Ticaret Meslek Lisesi konferans salonundaki seminerde ilk sözü, 1980-83 döneminde bu okulda eğitim gören BSMMMO Saymanı Erdinç Doğan aldı. Yıllar sonra mezun olduğu okula seminer vermek için gelmenin gurur ve mutluluğunu bir arada yaşadığını dile getiren Doğan, öğrencilere mali müşavir olabilmeleri için görmeleri gereken eğitimlerden bahsetti.

Konuşmasında, mali müşavir olabilmek için 4 yıllık lisans eğitiminin ardından 3 yıllık staj eğitimi almak gerektiğinden bahseden Doğan, "Bu eğitim süreçleri ilk etapta uzunmuş gibi görünse de, mesleği icra edebilmek için şarttır. Bir mesleği başarılı şekilde icra etmenin yolu, işi sevmekten geçiyor" dedi.

TESMER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Saymanı Aydın Şener, muhasebe mesleğinin değerini hiç yitirmeyeceğini kaydetti. Öğrencilere, mali müşavirlik mesleğini tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Şener, "Her işte olduğu gibi bu işte de elbette ki zorluklar olabilir. Bu mesleği iyi şekilde icra edebilmek için çalışkan, sabırlı ve sosyal bir kişiliğe sahip olmanız gerekmektedir. Günümüzde, bazı mesleklere geçiş için mali müşavir olma şartı gerekiyor. Uluslararası arenada çok yaygın olan bağımsız denetim ve baş denetçilik mesleklerini icra edebilmek için SMMM ruhsatına sahip olmak gerek" diye konuştu.

Bursa Ticaret Meslek Lisesi‘ndeki mesleki tanıtım semineri, soru-cevap şeklinde devam ederken, etkinlik sonunda meslek mensuplarına günün anısına rozet ve kupalar hediye edildi.

Kaynak: İHA