Alman Eski İçişleri Bakanından Türk Okuluna Ziyaret

Türk girişimcilerin Almanya’nın Münih kenti yakınlarında Jettingen’de açtığı özel yatılı kız lisesi olan Vision Realschule-Gymnasium 2 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen çok kısa sürede 65 öğrenci ile kaliteli eğitim hizmeti vermeye devam ediyor.

Türk girişimcilerin Almanya’nın Münih kenti yakınlarında Jettingen’de açtığı özel yatılı kız lisesi olan Vision Realschule-Gymnasium 2 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen çok kısa sürede 65 öğrenci ile kaliteli eğitim hizmeti vermeye devam ediyor. Alman makanları ile iyi bir diyalog içinde olan okulu birçok siyasetçi ziyaret ederken son olarak Bavyera eski İçişleri bakanı Dr.Günther Beckstein Vision Realschule-Gymnasium okulunu ziyaret etti.

    Okulun Almanca öğretmeni Ulrike Browarzyk tarafından okul hakkında bilgi verilen Beckstein’e daha sonra Günter Strecker (Pedagojik müdür) tarafından okulun konsepti anlatılırken, İşletme Müdürü Mehmet Pekince ise okulun bugüne kadar geliş aşamasını anlattı.

    Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Dr. Beckstein yaptığı açıklamada Türk insanını çok sevdiğini 38 kez Türkiyeye gittiğini belirtti. Okulu çok beğendiğini ve okulun projesinden çok etkilendiğini, elinden gelen desteği vereceğini sözlerine eklerken, öğretmenlerle çay içerek onlarla sohbet etti.