Kargodan gelen kaçak saç boyalarını polis teslim aldı

Türkiye'ye kaçak yollarla getirilerek piyasaya sürülmeye hazırlanan ve piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL olan sigara ve kozmetik eşya ele geçirildi. Polis, 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, bu tür yollarla piyasaya sürülen ürünlerin insan sağlığı üzerinde ciddi zararı olabileceğini belirtti.

Kargodan gelen kaçak saç boyalarını polis teslim aldı
Türkiye’ye kaçak yollarla getirilerek piyasaya sürülmeye hazırlanan ve piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL olan sigara ve kozmetik eşya ele geçirildi. Polis, 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, bu tür yollarla piyasaya sürülen ürünlerin insan sağlığı üzerinde ciddi zararı olabileceğini belirtti.

Polise ulaşan bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan’dan Artvin’e gönderilen ve buradan da İstanbul’a kargo ile iletilen ürünlere yönelik operasyon yaptı. Kargo teslimi sırasında el konulan malzemeleri inceleyen poli, çok sayıda saç boyası ve muhtelif kozmetik eşya ele geçirdi. Fatih, Beyoğlu, Bağcılar ilçelerindeki diğer operasyonlarda ise iki ayrı minibüste toplam 419 bin 500 adet Cosium isimli ilaç, 410 bin 250 adet Ommez ibareli ilaç, 17 bin 960 adet kaçak sigara, 15 bin adet kargo yoluyla gelen saç boyası, 9 bin 250 adet sprey, 6 bin 400 Hoga Hhelk Gone isimli ilaç ile taşımada kullanılan araçlar ele geçirildi, araçlara el konuldu.

Kaçak ürünlerle ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını belirten polis, yakalananlar hakkında kaçakçılıktan işlem yapıldığını belirtti.