Chp Malatya Eski Yönecilerinden Kamuoyuna Açıklama:

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya eski yöneticileri kurultay istediklerini bildirdi.

CHP Malatya teşkilatında yöneticilik yapmış olan Niyazi Ergin Gökçe, Hacı Demirhan, Muharrem Kılıç, Hasan Karaaslanoğlu, Mehmet Hayrettin Abacı, Salih Özdemir, Selahattin Sarıoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "12 haziran seçiminde iktidar partisi yüzde 50, partimiz yüzde 26 oy aldı. Aldığımız sonucun parti tabanımızda sevinçle karşılanamadığı hepimizce kabul edilen bir gerçektir. Bu bakımdan, gerek seçim süreci ve sonuçlarının değerlendirilmesi ve gerek çarşaf liste yöntemiyle Parti

Meclisimizin yenilenebileceği bir kurultay yapılmasının yararlı olacağı kanısına vardık. Bu niyet ve önerimizi noter onayıyla imza altına aldık" denildi.

Yazılı açıklamada ayrıca, "Bir hususu özellikle ve açıklıkla belirtmek isteriz ve vurgularız ki biz bu kurultayda yalnızca Parti Meclisi seçiminin yapılmasını istedik. Hazırladığımız kurultay gündeminde Genel Başkan seçiminin olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu‘nu kendi oylarımızla seçmiştik" ifadeleri kullanıldı.

Yazılı açıklamanın son bölümünde özetle şunlar belirtildi: "Fakat, kimi çevrelerce bu hususun atlanması, imzamızın Genel Başkanımıza karşı imza olarak değerlendirilmesi yanlıştır.

Bu girişimin şimdiden başlamasının, gelecek olağan Kurultayı beklemenin yapılacak önemli görevler öncesinde zaman kaybına yol açacağını düşünmekteyiz. Malatya delegasyonunun bize yüklediği Kurultay Delegeliği görev ve yetkisini parti çıkarlarının dışında başka çıkarlar ve hele kişisel çıkarlar kaygısıyla kullanmayacağımızı ve her zaman her koşulda partimizin yanında ve içinde olacağımızı bilmenizi ve buna yürekten inanmanızı diler en derin saygılarımızı sunarız."

Kaynak: İHA