Ak Partili Ve Chp‘li Kadın Vekiller Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, kadın bakanlığının devam etmesini isterken, AK Parti Bursa milletvekili Canan Candemir Çelik ise, kadınların hak ettikleri yerde olması için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Bursa‘nın ilk ve tek kadın gazetesi olan Pembe Pusula, şehrin kadın yönetici ve vekillerini bir araya getirdi. Vali Şahabettin Harput‘un eşi Funda Harput, AK Parti Bursa milletvekili Canan Candemir Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Sena Kaleli, Sümbüllü Konağı‘nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Pembe Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Neslihan Çelik Alkoçlar, seçim sonrasında Meclis‘te kadınların 78 sandalyeye sahip olduklarını belirterek, "Hem bunu kutlamak hem de kadın yöneticilerimizi bir araya getirerek onların sıkıntılarını ele almak istedik. Kadına verilen değerin artmasını hedefliyoruz" dedi.

Funda Harput ise, Meclis‘te 78 kadın vekile büyük iş düştüğünü söyledi.

"KADINLARIMIZ HAK ETTİKLERİ YERDE OLMALI"

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, seçim sürecinde çok yoğun çalıştıklarını dile getirerek, "Kadın vekiller olarak Bursa ve ülkemiz için önemli kararlara imza atmalıyız. Daha önce kadınlarımız için oluşturulan bir platformda çalışmalarımız vardı. Ümit ediyorum bu süreç devam edecek. Kadınlarımızın önemli görevlerde bulunması, hak ettikleri yerlerde olması çok önemli. Bu konudaki hassasiyetimiz Anayasa‘mıza da yansıdı. Anayasa‘mızda kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldı. Önümüzdeki süreç tüm

bu çalışmaların devamı için önemli. Hep birlikte Bursa‘mız, ülkemiz ve kadınlarımız için çalışacağız" diye konuştu.

"KADIN BAKANLIĞI SÜRMELİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Sena Kaleli ise, kadın dayanışmasını hem Meclis‘te 78 kadın vekille hem de Bursa‘da 3 milletvekili ile göstereceklerini belirterek, "Biz kadınlar çok sıra dışı konularda çok başarılı olabilecek bir yeteneğe sahibiz. Dünyadaki tüm sıkıntıları kadınlar keşfetmiş, çözüm projelerini de kadınlar üretmiştir. Kadınlar isterse hak ve özgürlüklerine sahip çıkmada, demokrasinin yerleşmesinde her zaman ön planda olabilirler. Dünya artık kadınları dinlemek zorunda

kalıyor. Kadınlar, ailelerini korumanın yanı sıra çocuklarının geleceklerini düşünmek konusunda daha hassas. Kadınlarımız, ekonomi ve siyasi süreçlerde ön planda yer alırlarsa dünyaya şekil verirler. Biz kadınlara güveniyoruz. Ancak AK Parti ile birlikte kadın bakanlığının sürmesini sağlamalıyız. Çünkü biz sadece ailenin bir parçası olmayalım. Bugün kadınlar için bakanlık olur, yarın erkekler kendileri için komisyonlar oluşturur. Biz kadınlar sıkıntıları çözen konumda olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA