"2.Van Denizi Su Sporları Şenlikleri" Başladı

Van Valiliği tarafından düzenlenen ‘2. Van Denizi Su Sporları Şenlikleri‘ başladı. Yarışmaların ilk gününde Van Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim ile birlikte valilik personeli tarafından oluşturulan dragon ekibiyle yarışlara katıldı.

'2.Van Denizi Su Sporları Şenlikleri' Başladı
Van Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Van Ticaret Borsası (VATBO) işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Van Denizi Su Sporları Şenliği", Edremit ilçesindeki Su Sporları Merkezi‘nde başladı. Düzenlenen şenliğe Van Valisi Münir Karaloğlu, vali yardımcıları, kurum amirleri, Türkiye‘nin çeşitli illerinden gelen 794 sporcu ve vatandaşlar katıldı. Yarışmalara katılan sporcular kano, yelken. Dragon, rafting ve yüzme dallarında yarıştılar.

Yarışların ilk gününde Van Valisi Münir Karaloğlu da eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte valilik personeli tarafından oluşturulan dragon ekibiyle yarışlara katıldı. Yarışmalarda sıralamaya giremeyen Valilik Dragon ekibi yarışmanın ilk günü yarışlara veda etti.

Daha sonra gazetecilere şenlikle ilgili bilgi veren Vali Karaloğlu, yapılan şenliklerin Van ve Van Gölü‘nü hak ettiği yere getireceğini söyledi. Karaloğlu, "Yarışlarımız iki gün boyunca devam edecek. Yarışmalara Türkiye‘nin çeşitli illerinden 794 sporcu katılıyor. Ümit ediyorum ki bu şenlikler Van‘ı hak ettiği yere getirir. Yarışların ilk gününde Valilik Dragon ekibiyle birlikte ben ve eşimde yarışlara katıldık. Çok iyi bir sonuç alamasak da önemli olan yarışmaktı. Bu heyecana vatandaşımız ile birlikte ortak olmak" diye konuştu.

Şenlikler, kano, yelken, dragon rafting ve yüzme yarışmaları ile devam etti. Kardeş Türküler grubu da 2 ayrı konser verecek.

Kaynak: İHA