Yemen‘de Cuma Namazı Sonrası Salih Karşıtı Eylem

Yemen‘in başkenti Sanaa‘da cuma namazından sonra düzenlenen gösteride on binlerce kişi Suudi Arabistan‘da tedavisi süren Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih‘in ülkeye dönmemesi talebinde bulundu.

Yemen‘de büyük nüfuza sahip olan El Haşid kabilesinin başındaki muhalif El Ahmar ailesinin önde gelen üyelerinin de katılım sağladığı on binler, tedavisi süren Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih‘in ülkeye dönmemesini ve oğullarının da ülkeyi terk etmesini istedi.

İktidar karşıtı pankartların taşındığı gösteride protestocular, Salih‘in iktidarı bırakması çağrısını tekrarlayarak, "Halk, rejimi devirmeye devam ediyor" sloganları attılar.

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, başkent Sanaa‘da muhalif kabile güçlerinin Başbakanlık Sarayı‘na yönelik düzenlediği havan topu saldırısında yaralanmıştı.

Öte yandan havan saldırısında yaralanan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih‘in Suudi Arabistan‘a gitmesinden sonra ülkedeki siyasi durum belirsizliğini korumaya devam ederken ülkenin güneyindeki Abyan ve Zengibar kentlerindeki çatışmalar her geçen gün artıyor.

Kaynak: İHA