Şanlıurfa, Türkçe’Nin Çocuklarını Gap Arena’Da Ağırlayacak

Bu yıl 9‘uncusu düzenlenen ve 130 ülkeden bin çocuğun katıldığı Türkçe Olimpiyatları‘nın coşkusu Şanlıurfa‘yı da sardı.

Bu yıl 9‘uncusu düzenlenen ve 130 ülkeden bin çocuğun katıldığı Türkçe Olimpiyatları‘nın coşkusu Şanlıurfa‘yı da sardı. 26 Haziran Pazar günü yapılacak Şanlurfa etabı için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) tarafından organize edilen etkinliğe yoğun bir katılım bekleniyor. Etkinliğin Şanlıurfa ayağına 18 ülkeden 54 öğrencinin katılacağı öğrenildi. Cumartesi günü şehre gelecek olan Türkçe‘nin çocuklarının, yüzlerce araçlık konvoy ile şehir girişinde karşılanması bekleniyor.

Cumartesi günü şehir turu atması beklenen öğrencilerin birkaç kurum yetkilileri ile de bir araya gelecek. Programa Devlet Bakanı Faruk Çelik‘in yanı sıra üst düzey bürokratlar katılacağı kaydedildi. Tanzanya‘dan Romanya‘ya, Güney Kore‘den Almanya‘ya 18 ülkenin çocuğu ‘gelin tanış olalım‘ sloganıyla GAP Arena‘da Şarkı, Şiir, Folklor ve özel beceri dalında hünerlerini sergileyecek. Özel Edessa Hastanesinin ana sponsorluğunu yürüttüğü etkinliğe Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Mardin ve Adıyaman gibi çevre illerden de katılım olacak. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Yapılacak etkinliğin son dönemlerin en büyük etkinliklerinden biri olacağını söyledi. Programa katkı sunan başta anasponsor Edessa Hastanesine teşekkürlerini sunan Öksüzoğlu, etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini kaydetti.

STAD DIŞINA DEV EKRAN KURULACAK

GAP Arena Stadında yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarına yaklaşık 50 bin kişinin katılması bekleniyor. 30 bin kişilik GAP arena stadının yetersiz kalabilme ihtimaline karşılık stadın dışına 24 metrekarelik dev ekran konulacak. Yoğun bir katılım beklediğini dile getiren ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksözoğlu, Kutlu Doğum Haftasındaki yoğunluğu hatırlatarak, "İnanıyoruz ki yoğun bir katılım olacaktır. Türkçe Olimpiyatları dünyada kendini kabul ettiren bir etkinliktir. Her ilde yoğun bir teveccüh oluyor. Burada da olacaktır. Bizde vatandaşın daha rahat etkinliği izleyebilmesi için bazı çalışmalar yaptık. Araçların park edileceği yerleri bile önceden büyük bir titizlikle planladık. Çok fazla yoğunluk olur da Stada girmeyenler olursa bunlar için de dışarıda dev bir ekran kuracağız." ifadelerine yer verdi. Şanlıurfa belediyesi de etkinliğe destek verecek. Daha önceki programlara da yolcu taşıyarak destek veren Şanlıurfa Belediyesi, Olimpiyatlarda da ücretsiz yolcu taşıyacak. Belediye‘nin pazar günü saat 20.30‘da yapılacak program için 38 otobüs tahsis edeceği belirtildi.