Olimpiyat Öğrencisinin ‘Mavi Boncuk Öğretmenlerimizde‘ Cevabı Bakanı Memnun Etti

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan Kuzey Iraklı Saye Latif, öğretmenlerine olan sevgisini, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın sorduğu soruya verdiği yanıtla anlattı.

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan Kuzey Iraklı Saye Latif, öğretmenlerine olan sevgisini, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın sorduğu soruya verdiği yanıtla anlattı. Olimpiyatlarda yarıştığı şarkının ‘Mavi Boncuk’ olduğunu söyleyen Latif‘e Bakan Bağış, “Mavi boncuk kimde?” sorusunu yöneltti. Latif “Öğretmenlerimizde.” yanıtını verirken, Bakan Egemen Bağış aldığı yanıt karşısında memnuniyetini dile getirdi.

    Olimpiyatlar için bulundukları Türkiye’den bu hafta sonunda ayrılacak olan 130 ülkeden Türk okulu öğrencileri protokol ziyaretleri kapsamında Devlet Bakanı Egemen Bağış’ı da ziyaret etti. Çocukları Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS)’ndeki toplantı salonunda kabul eden Bağış, çocuklarla tek tek tokalaştı, tanışma sırasında çocuklara çeşitli sorular yöneltti.

    Çocukların yarıştıkları dalları ve seslendirdikleri eserleri öğrenen Bağış’ın Kuzey Iraklı Saye Latif ile arasında geçen diyalog salonda bulunanlarca alkışlandı.

    Bakan Bağış kendisini ziyaret eden Nijer, Kuzey Irak, Bosna Hersek, Romanya ve Endonezyalı çocukların eserlerini dinledikten sonra şu konuşmayı yaptı: “Bu ziyaret bize doping gibi oldu. Performansınız için teşekkür ederim. Her sene duygulanıyoruz zaman zaman gözyaşı döküyoruz ama bunlar sevinç gözyaşları. Sizlerin istekle Türkçe öğrenmesi bizi gururlandırıyor. Öğrendiğiniz Türkçe, 200 milyon nüfusun konuştuğu bir dildir. Bunun arkasında çok ciddi bir emek var. Size bu dili öğretebilmek için evlerinden binlerce kilometre uzakta olan, sancaktar olan, kendilerini feda eden öğretmenler var. Onları da tebrik ediyorum.”

    ABGS hakkında öğrencilere bilgi veren Bakan Bağış, ileriki yaşantılarında çocukların birer Türkiye elçisi olacağını bu sebeple Türkiye’ye ve Türkçeye olan ilgilerini kaybetmemelerini istedi.

    Türkiye’nin onları bağırlarına bastığını anlatan Bağış, onlardan da Türkiye’ye her zaman göz kulak olmalarını istedi. Bakan Bağış, çocuklara hediye de verdi. Hediyeler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının anlatıldığı, Hüseyin Besli tarafından kaleme alınmış, ‘Bir Liderin Doğuşu’ kitabı dikkat çekti. Bağış, çocuklara bu kitabı okuyarak Türkiye’nin nereden nereye geldiğini daha iyi anlamalarını istedi. Bağış, çocukların kitabı okuyarak, Türkiye’nin kazandığı siyasal ve ekonomik güç hakkında fikir edineceklerini söyledi. Bakan Bağış’a da çocuklar tarafından çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi. Bakan Bağış, Nijer’den gelen geleneksel çalgı aletini önce misafirine çaldırdı sonra da kendisi çaldı. Bağış, kendisine getirilen geleneksel şapkayı da başına taktı.