Öcalan’Dan ‘Meclisi Boykot‘ Kararına Destek

Terör örgütü PKK‘nın elebaşısı Abdullah Öcalan‘ın 3 avukatı gittikleri İmralı Adası‘ndan döndü.

Öcalan’Dan ‘Meclisi Boykot‘ Kararına Destek
Terör örgütü PKK‘nın elebaşısı Abdullah Öcalan‘ın 3 avukatı gittikleri İmralı Adası‘ndan döndü.

Avukatlardan Ömer Güneş, YSK‘nın Hatip Dicle‘nin milletvekilliğini düşürmesi kararı sebebiyle meclisi protesto edeceklerini açıklayan bağımsız milletvekillerine Öcalan‘ın destek verdiğini kaydetti.

Abdullah Öcalan‘ın 3 avukatı, haftalık görüşmelerini yapmak için bu sabah İmralı Adası‘na gitti. Sabahın erken saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı‘na gelen Avukatlar Ömer Güneş, Mizgin Irgat ve Şakir Demir işlemlerin tamamlanmasıyla adaya hareket etti. Ziyaret sonunda akşam saat 19.15 sularında Gemlik ilçe Jandarma Komutanlığı‘na gelen avukatlar işlemlerini tamladıktan sonra araçlarının gelmesini bekledi. Araçları da gelen avukatlar çıkışta gazetecilerin ısrarlı sorusuna muhatap oldu. Avukatlar gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınırken, Öclan’ın avukatı Ömer Güneş ısrarlı sorular üzerine teröristbaşının YSK‘nın Hatip Dicle kararının ardından meclisi boykot etme kararı alan BDP‘nin destekleğidi bağımsız milletvekillerini desteklediğini kaydetti.

Av. Ömer Güneş, "Meclise girin mesajı geldi mi?” şeklinde ki bir soruya; "Hayır" diye cevap verdi. Bağımsız milletvekillerinin aldığı karar konusunu soran bir gazeteciye ise Güneş, "Bu konuda Öcalan milletvekillerinin kendi kararlarını doğru buluyor. Boykot karlarını doğru buluyor kendi kararlarıdır diyor." şeklinde açıklamada bulundu.