Öğretmenler, Tatilde Okulun İnşaat İşini Kendileri Yapıyor

Kayseri Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu öğretmenleri, yaz tatili ile birlikte okullarındaki inşaat işleri için işçi oldu. İnşaat için iş elbiselerini giyen öğretmenler, okul koridorunun duvarlarına fayans yapıyor.

Kayseri Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu öğretmenleri, yaz tatili ile birlikte okullarındaki inşaat işleri için işçi oldu. İnşaat için iş elbiselerini giyen öğretmenler, okul koridorunun duvarlarına fayans yapıyor.

Öğretmenlerin kimi harç karıyor, kimi duvarları temizliyor, kimi fayans kutularını taşıyor, kimileri ise harç malzemelerini katlara çıkartıyor. Okuldaki bütün öğretmenler bu işi gönüllü yapıyor. Bayan öğretmenler de erkek meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Bayan öğretmenler, çalışan meslektaşları için çay demliyor, yemek hazırlıyor. Çalışma sırasında tepsideki çay katlara götürülerek ikram ediliyor.

Öğretmenler, öğrencilerin farklı eğitim ihtiyaçlarına harcanması amacıyla, okul bütçesini tasarruflu kullanmak adına inşaat işlerini kendileri yapıyor. Öğretmenler, bu işin tamamen okuldaki bütün öğretmenlerin ortak kararı sonucu yapıldığını, gönüllü olarak yola çıktıklarını, eğitim için gerektiğinde inşaat işçisi olabileceklerini gösterdiklerini ifade ediyorlar.

Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu’nun, 15’i bayan 40 öğretmeni, tatil ile birlikte okulun bazı inşaatlarını kendi evleriymiş gibi kendi elleriyle yapıyor. Okul koridorlarındaki duvarların fayans yapılması çalışmasında bizzat öğretmenler çalışıyor. Sınıf öğretmeni Nusret Sarp, fayans yapan meslektaşları için harcı büyük bir titizlikle hazırlıyor. Bu işi gönüllü yaptığını söyleyen Nusret Sarp, “Okulumuzdaki fayans çalışmasına yardım ediyoruz. Müdürümüz konuyu bize açtı. Bizden rica etti. Okulumuzdaki bu çalışmayı yapalım diye. Biz de bu teklifi olumlu karşıladık ve gönüllü olarak bu işi yapıyoruz. Mutluyuz. Tabi ki burada okulumuz işçilik masrafından kurtulmuş oldu. Bu masrafı öğrencilerimizin eğitiminde başka amaçla harcanacak.” dedi.

Sınıf öğretmeni Hayrullah Mağra da arkadaşlarıyla birlikte eğitim için gönüllü olarak çalışmaktan memnun olduğunu dile getirdi. Hayrullah Mağra, “Arkadaşlarla birlikte seminer dönemi çalışması sırasında okulumuzun eksik olan fayans işlerini ve diğer eksiklerini okul aile birliği ile birlikte değerlendiriyoruz. İşçi kıyafeti giymekten dolayı muzdarip değiliz. Aksine mutluyuz. Çünkü biz bu işi gönüllü yapıyoruz” diye konuştu. Kayseri’ye 5 ay önce gelen sınıf öğretmeni Zafer Kırgın, böyle bir okulda görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Zafer öğretmen, bu işi gönüllü yaptıklarını ifade ederek, “Bu çalışma eğitim ve okulumuz açısından önemlidir. Biz tatil dönemini faydalı geçirdiğimizi düşünüyorum. Ki okulumuz eğitim başarısı noktasında da ilçede başarılı. Hepimiz işin altına elimizi soktuk.” dedi.

Okulun hizmetlisi Tahir Yaşar ise öğretmenlerle birlikte çalışıyor. Öğretmenlerin mesleği olmamasına rağmen bu işi gönülden yaptıklarını belirterek teşekkür eden Yaşar, “Okulun açılmasıyla birlikte çocuklar temiz bir ortamda eğitim alacaklar.” şeklinde konuştu.

Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Çamurlu da meslektaşlarına teşekkür ederek, “Öğretmen arkadaşlarımızı seminer çalışması olarak okulumuzda fayans işleri yapıyorlar. Eğitim adına büyük bir fedakarlık. Tamamen gönüllü olarak yapıyor. Bayan öğretmenlerimiz de katılıyor. Onlar yemek ve çay ikramında aktif görev alıyor. Diğer arkadaşlarımız da inşaat işçisi olarak fedakarlık yapıyor.” diye konuştu.