Alan‘ın Avukatı, Tahliye Konusunda Ümitkar Olduğunu Söyledi

Balyoz davasının tutuklu sanığı Engin Alan‘ın avukatı Ayhan Nacak, Anayasa hükmüne göre Alan‘ın tahliye edilmesi gerektiğini, istisna içeren 14‘üncü maddeye girmediğini söyledi.

Balyoz davasının tutuklu sanığı Engin Alan‘ın avukatı Ayhan Nacak, Anayasa hükmüne göre Alan‘ın tahliye edilmesi gerektiğini, istisna içeren 14‘üncü maddeye girmediğini söyledi. Nacak, Ergenekon davasının aynı durumda olan sanıkları Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal‘ın tahliyesi hakkında ret kararı verilmesine rağmen sanık Alan‘ın tahliyesi konusunda hala ümitkar olduğunu söyledi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında tutuklu sanık Çetin Doğan‘ın avukatı Hüseyin Ersöz, dava dosyasında delil olarak bulunan 19 adet CD konusunda açıklama yapacağını söyledi. Bu CDden 11, 16 ve 17 nolu CD‘ler haricindeki tüm CD‘lerde, savcılık numarasının haricinde bir de polis tarafından verilen seri numaralarının bulunduğunu belirten Ersöz, daha önce de CD‘leri hazırladığı ileri sürülen iki görevli memurun bu 3 CD‘yi kendilerinin hazırlamadıkları şeklinde ifadeleri olduğunu belirten Ersöz, bu delillerin yok hükmünde olduğunu söyledi.

Sanık avukatlarından Yiğit Kazım Akalın ise üzerinde el yazısı ile Or K‘na yazılı bulunan CD‘deki ‘r‘ harfinin, her insanın alttan yukarı çizerek yazmasına rağmen sağ üstten alta doğru çizilerek yazıldığını söyledi. Avukat Akalın ‘r‘ harfinin sadece makina ile yazıldığında yani taklit edildiğinde ters yazılabileceğini savunarak CD‘lerin yasal olmadığının altını çizdi.

MHP‘den milletvekili seçilen ve bu gerekçe ile tahliyesini bekleyen tutuklu sanık emekli Orgeneral Engin Alan‘ın avukatı Ayhan Nacak ise 21 Haziran 2011 tarihinde mahkemeye tahliye dilekçesi sunduklarını hatırlattı. Sanık Alan‘ın milletvekili seçildiğini ve hakkında suç teşkil edecek herhangi bir delil de bulunmadığını iddia eden Nacak, "Bu gerekçelerle Alan‘ın tahliyesini tekrar talep ettiklerini söyledi.

Nacak dava kapsamında yargılanan Subay ve Astsubaylar için "Allah‘ım ve Kur‘an‘ım üzerine yemin ediyorum ki bir suçları yoktur ve iftiraya kurban gitmişlerdir." ifadesini kullandı.

Duruşma sonunda tutuklu sanık Özer Karabulut‘un ailesi ile yakınları, üzerlerine giydikleri harfli beyaz tişörtlerle "Doğum günün kutlu olsun" yazısını oluşturarak sanık Karabulut‘a sürpriz yaptılar. Ayrıca sanıklardan Ali Deniz Kutluk ile Nedim Ulusan‘ın da bugün doğum günleri olduğu öğrenildi.

Sanık Engin Alan‘ın avukatı Ayhan Nacak, duruşma salonundan çıkarken ayak üstü basın açıklaması yaptı. Milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanıkları Mustafa Balbay‘ın tahliyesine verilen red kararının son derece yanlış olduğunu belirten Nacak, "Müvekkilimin diğer sanıklardan farkı, ‘Hükümeti cebren iskata eksik teşebbüs‘ ile yargılanması. Öyle bir suç yok zaten. Böylesi bir suç yaratıldı." dedi.

Tahliye kararı verileceği zaman CMK 100 maddesine dayanmasının gerektiğini belirten Nacak, 14‘üncü maddenin de istisna durumları içerdiğini hatırlattı. Nacak, sanık Alan‘ın durumunun istisnaya girmediğini iddia etti. Hala tahliye kararı verileceği konusunda ümitkar olduğunun altına çizen Nacak, Sebahat Tuncel‘in tahliye edilmiş olmasını emsal göstermediklerini söyledi. Nacak, "Eğer emsal gösterecek olsak Osman Bölükbaşı ile ismini hatırlayamadığım bir gazeteciyi örnek gösterirdim." dedi.

Sanık Alan‘ın tahliye edilmeden önce TSK Güçlendirme Vakfı Başkanı olduğunu hatırlatan avukat Nacak, "Dünyanın en büyük 11 savunma sanayii‘nin başındadır yani" dedi. Avukat Nacak, sanık Alan‘ın bugünkü talepler bölümünde "Suç isnat edenler suçu ispat etsinler. Ortada bir suç bulunmadığı için savunma yapmamı gerektirecek bir durum da yok." demekle yetindiğini isöyledi.