Merhum Albayın Eşinin Yalnızlığa Terk Edilmesi Komşularını Çileden Çıkardı

Merhum Kurmay Albay Hüseyin Urbay’ın eşi olan 84 yaşındaki Selçuk Urbay, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka beldesinde yalnızlığa terk edildi.

Merhum Kurmay Albay Hüseyin Urbay’ın eşi olan 84 yaşındaki Selçuk Urbay, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka beldesinde yalnızlığa terk edildi. Banka emeklisi ve iki çocuk annesi yaşlı kadın, yatalak halde yaşıyor. Vücudunun çeşitli bölgelerinde morluklar oluşan ve bakımsızlıktan bitkin düştüğü gözlenen Urbay‘a, komşuları yardımcı olmaya çalışıyor.Bu amaçla bir komşusu da görüntülerini çekerek internette yayımladı.

İstanbul’dayken 2010 Mayıs ayında kalça kemiği kırılan Selçuk Urbay, ameliyat olduktan sonra kimya mühendisi kızı tarafından Akyaka’daki yazlık eve yerleştirildi. Kızı, işinin İstanbul’da olması sebebiyle bakıcı tuttu. İddiaya göre az maaş verilmesi sebebiyle art arda dört bakıcı işi bıraktı. Üç ay önce yeni alınan bakıcısı ise günde yaklaşık 3 saat gelip kontrol ediyor.

Komşularından Sebahat Uğurlu ise bir gün manavda Urbay‘ın durumuyla ilgili konuşmalar duyunca merak edip evine gittiğini anlatıyor. Gördüğü manzara karşısında dehşete düştüğünü, görüntülerini çekerek sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığını, ayrıca Ula Kaymakamlığı‘na ve jandarmaya giderek yardımcı olunmasını istediğini belirtiyor. Uğurlu, yaşlı kadın içi tutulan bakıcının parasını haketmediğini savunarak, “Bezi kapıda. Kokudan durmanın imkânı yok. O kadar kötü ki. Teyzenin başına dikkat edin, bir şeyler yürüyor. Mutfağa girdim, rezalet. Böcekler geziyor. Eşi albay emeklisi, kendisi Merkez Bankası emeklisi. Evi, yaşanacak hijyen koşullarına sahip değil. Sağlığı tehlikede. Akyaka’da köpeğin ayağı kırılsa halk ayağa kalkıyor, yaşlı kadının ayağı morarmış, buna rağmen kızı telefonla bana kızıl kıyamet koparıyor. Pazartesi günü geldiğimde evin her tarafı pislik içindeydi. Bakıcıya, gazetecilerin geleceğini söyleyince hemen temizlemiş.” şeklinde konuşuyor.

İsmini vermek istemeyen bakıcı ise elinden geldiğince yaşlı kadının bakımını yaptığını, daha sonra evine gittiğini söyledi.

‘ÜZERİMDE BÖCEKLER YÜRÜYOR‘

Selçuk Urbay, maaşının kızı tarafından çekildiğini, evin masraflarını da onun karşıladığını söylüyor: “Ne olursunuz, beni bu şartlardan kurtarın. Bizi burada unutmayın. Üzerimde böcekler yürüyor. Benim ayaklarım tutmuyor, hastanede tedavi olmak istiyorum.”

Yaşlı kadının kızı Ayşe Urbay ise annesini askerî bir tesise yerleştirmek için çalıştığını belirterek şunları kaydediyor: “Şu anda dolu olduğu için yer bulamadık. Annemin bütün masraflarını karşılıyorum. Ayda 500 lira elektrik faturası ödüyorum. Bakıcının parasını ödüyorum. Mnava ayda 200 lira yatıyorum. Önümüzdeki hafta geleceğim. Eylül ayında da annemi buradan götüreceğim. Günaşırı manavı ve evi arayarak bilgi alıyorum. Anmemi doktora götürdüm. Sağlığı yerinde ama kendisi yürümek istemiyor.”