Abd Büyükelçisi Riccardone’Den Ekinezya Çayına Övgü

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Riccardone, soğuk algınlığı rahatsızlığına karşı ekinezya çayını övdü. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ekinezya çayını günde kaç defa içeceğini soran Riccardone, “Türk ilaçları ABD’de oldukça ünlendi.” dedi.

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Riccardone, soğuk algınlığı rahatsızlığına karşı ekinezya çayını övdü. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ekinezya çayını günde kaç defa içeceğini soran Riccardone, “Türk ilaçları ABD’de oldukça ünlendi.” dedi.

TOBB ile ABD Ankara Büyükelçiliği arasında Küresel Girişimcilik Programı imzalandı. Törende yaptığı konuşmaya Türkçe başlayan Riccardone, geçen 10 yılda Türkiye ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü, ihracatın 4 katına çıktığını, kişi başına milli gelirin ciddi arttığını belirtti. ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin geçen yıla kıyasla büyük bir artış yakaladığını ifade eden Riccardone, söz konusu tablonun iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Daha sonra grip olduğunu ve konuşmasının geri kalanını İngilizce yapacağını söyleyen Riccardone, Ekinezya espirisi yaptı. Rifat Hisarcıklıoğlu’na günde kaç tane içeceğini soran Riccardone’ye Hisarcıklıoğlu 2 işareti gösterince “Teşekkür ederim doktor Rifat. Türk ilaçları ABD’de de oldukça ünlendi.” dedi.

Melek yatırımcılar ağının kurulmasının çok heyecan verici bulduğunu belirten Francis Riccardone, yeni işletmelerin şirketlerin kurulması için Türk üniversiteleriyle işbirliği yapılmasının da çok heyecan verici olduğunu aktardı. Riccardone, mutabakat zaptı için “Hayırlı olsun." temennisinde bulundu.

GOOGLE’NİN YATIRIMLARI

Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt’in Türkiye’ye yatırımlarının olup olmayacağının sorulması üzerine ABD Büyükelçisi, “Girişimcilik ruhundan, Türkiye’nin rekabete açık olmasından etkilenmiş durumdalar. Schmidt’in fikirlerin rekabetinden de ifade özgürlüğü, devletin rolü, internet üzerindeki etkisiyle ilgili kaygıları var. Türkiye’nin çok heyecan verici dinamik bir yer olduğunu, fikirlerin yarışmasından korkmayan bir ülke olduğunu söyledim. Google’de ticaretini ve yatırımını Türkiye’de büyütmek istediğini görüyorum.” değerlendirmesi yaptı.

TOBB BAŞKANI: MELEK YATIRIMCILARI BULUŞTURACAĞIZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Küresel Girişimcilik Programı kapsamında müteşebbisliği desteklemek için kasım ayında Amerika’dan melek yatırımcılardan oluşan bir heyet getirerek Türk melek yatırımcılar ile tanıştıracaklarını belirtti.

Aralık ayında Silikon Vadisi’nde başarılı olmuş girişimcilerden ve yatırımcılardan oluşan bir heyeti Türkiye’ye getireceklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Bu heyeti hem Türkiye çapında organize edilen iş planı yarışmaları ile seçilen genç girişimcilerimizle, hem de Allworld yarışmamızla seçilen Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleriyle buluşturacağız. Kısaca, Küresel Girişimcilik Programı sayesinde, Apple’in kurucusu Steve Jobs, Google’un kurucusu Eric Schimidt, Facebook’un kurucusu Mark Zuckkerberk ve Microfost’un kurucusu Bil Gates gibi, kendi değerlerimizin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak istiyoruz.” diye konuştu.