Olimpiyat Hazırlıkları Tamamlandı, Afyonkarahisarlılar Büyük Günü Bekliyor

Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinlikleri Düzenleme Komitesi, bu yıl 9.‘su gerçekleştirilen ve bir ayağı da Afyonkarahisar’da yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için bütün hazırlıkları tamamladı.

Olimpiyat Hazırlıkları Tamamlandı, Afyonkarahisarlılar Büyük Günü Bekliyor
Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinlikleri Düzenleme Komitesi, bu yıl 9.‘su gerçekleştirilen ve bir ayağı da Afyonkarahisar’da yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için bütün hazırlıkları tamamladı.

Yarışma kapsamında 20 ülkeden 55 öğrenci bu ile gelecek. Türkçenin çocukları, 27 Haziran 2011 Pazartesi akşamı Atatürk Stadı’nda yaklaşık 25 bin kişiyle buluşacak. Bütün Türkiye’yi saran 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları heyecanı Afyonkarahisar’da da olanca güzelliğiyle hissediliyor. Etkinlikleri Düzenleme Komitesi, Türkçe Olimpiyatları için bütün hazırlıkları tamamladı ve büyük günü beklemeye başladı.

Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinlikleri Düzenleme Komitesi Başkanı Hasan Korkmaz, komite üyeleriyle birlikte Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)‘nde basın toplantısı düzenleyerek son durum hakkında bilgi verdi. Korkmaz, Türkçe Olimpiyatları’nın siyasi mitinglerin dışında Afyonkarahisar’da yapılan en büyük organizasyon olacağını söyledi.

Organizasyonu yaklaşık 25 bin kişinin izlemesini beklediklerini dile getiren Korkmaz, “Dolayısıyla böyle bir organizasyona hazırlanmak kolay değil. Fakat şu an geldiğimiz noktada çok şükür hiç aksilik yaşamadan hazır hale geldik. Organizasyonun içinde bir aksama yaşanmaması için programın akışından, güvenliğine, ışık ve ses sistemine kadar bütün detaylar düşünüldü.” dedi.

Bu işin maddi yükünü karşılarken, tertip komitesine omuz veren ve bu işin maddi yükünü kaldıran sponsorlara gönülden teşekkür eden Korkmaz, “27 Haziran’da olimpiyat meşalesi Afyonkarahisar’da yanmaya devam edecek. Bizim için yaklaşık 25 bin kişinin katılacak olduğu organizasyonda öncelikle güvenlik çok önem taşıyor. Emniyet, bu konuda çok büyük destek verdi.” diye konuştu.



Vatandaşların, organizasyonu ücretsiz izleyeceklerini belirten Korkmaz, “Ancak biletsiz insan alınmayacak. Organizasyonun biletlerinin dağıtımına Zaman Gazetesi Temsilciği, HÜRSİAD ve NT mağazalarından başlandı. Vatandaşlarımız, gidip buralardan biletlerini alabilirler. Stat içine 3 ve stat dışına 1 olmak üzere 24 metrekarelik LCD ekran kuracağız. Dışarıda kalanlar buradan olimpiyatları izleyebilecek.” şeklinde konuştu.

Korkmaz, 20 ülkeden gelecek 55 öğrenciyi 2 gün boyunca Afyonkarahisar’da misafir edeceklerini dile getirdi. Korkmaz, misafirlere protokol ziyareti de yaptıracaklarını söyledi. Bunun yanı sıra şehrin tarihi ve turistlik yerlerini de gezdireceklerini aktaran Korkmaz, öğrencilerin Afyon halkıyla buluşması için konvoyla öğrencilere şehri gezdireceklerini bildirdi.

Tertip Komitesi üyesi Ramazan Özçelik de olimpiyatın bir ayağının Afyonkarahisar’da yapılacak olmasının bir şeref olduğunu söyledi.

Türk okullarının, özellikle Türkçenin, Türk kültürünün yaygınlaşması adına dünya çapında ciddi faaliyet gösterdiğini dile getiren Korkmaz, “Önümüzdeki 5 ile 10 sene içerisinde Türkçe dünyada en çok konuşulan dillerden bir tanesi olacaktır. Son 10 senelik gelişme bu ifadeyi kullanma hakkını veriyor. Hatta daha iddialısı belki de en birinci dil olma yolunda şu anda Türkçe. 27’sinde bir bölümü burada yapılan geçtiğimiz günlerde İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da daha sonraki günlerde İzmir, Antalya illerinde yapılacak olan bu organizasyona 130 ülkeden farklı coğrafyalardan çocuklarımız geliyor. Afyon’da yapılacak bu organizasyon ilimizin dünyaya tanıtılmasında çok büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.