Kocaoğlu Dert Yandı:Yerel Yönetimlerin Payı Başarıda Küçük, Başarısızlıkta Büyük

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği günden bu yana partisini hep yukarı çektiğini belirterek, "CHP İzmir‘de büyümesini sürdürecektir." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği günden bu yana partisini hep yukarı çektiğini belirterek, "CHP İzmir‘de büyümesini sürdürecektir." dedi. Kocaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Sadece bugün değil geçmişten bu tarafa, yerel yönetimlerin payı başarıda küçük, başarısızlıkta büyüktür. Bu yerel yönetimlerin kaderidir." dedi.

Aziz Kocaoğlu, CHP il örgütü ziyaretinde soru yağmuruna tutuldu. Kocaoğlu, gazetecilerin, grup toplantısında CHP‘nin arzu edilen başarıya ulaşmadığı için üzgün olduğunu belirtmesi ve sonuçlardan kendisinin sorumlu tutulduğu şeklindeki haberleri nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruyu yanıtlarken, çıtayı yüzde 50 olarak tuttuğunu ve bunu tutarken 2009 yerel seçimlerden hareket ettiğini söyledi. Kocaoğlu, "2007 genel seçimlerinde oyumuz belli. 2009 yerel seçimlerine baktığımızda yerel seçimlerin de dinamiği farklı. CHP 2004‘te aldığı oy ile rahmetli başkanın aldığı oy da çok farklıydı. Onun için biz partimizi göreve geldiğimiz günden bu tarafa, sürekli yukarıya çekiyoruz. CHP‘de sürekli bir büyüme sözkonusu. CHP İzmir‘de büyümesini sürdürecektir. Ama şunu da söylemem gerekir ki biz beklentiyi- hep beraber çok yüksek tuttuk. Aradığını bulamamak ayrı şey, başarılı olup olmamak ayrı şey. Ikisini birbirinden ayırmak lazım. İşin doğası böyledir. Seçim sade İzmir‘de değil tüm Türkiye‘de. Sadece bugün değil geçmişten bu tarafa, yerel yönetimlerin payı başarıda küçük, başarısızlıkta büyüktür. Bu yerel yönetimlerin kaderidir. Başarının sahibi çok ama başarısızlığın bizden başka sahibi olmayacaktır demiştim arkadaşlarıma." diye konuştu. Çünkü bunların somut olduğunu, belediden otobüsten, yoldan şikayet olabildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Doğal birşeydir. İzmir İstanbul ve Ankara‘da da bu böyledir. Bir belediyeyi eleştirecek çok sayıda döküman vardır." dedi.

İzmir‘de AK Parti‘nin başarılı bir seçim stratejisi izlediğini, belediyeler üzerinden, belediyeleri gündeme getirerek seçim stratejisi yürüttüğünü kaydeden Kocaoğlu, "Bunu biz yerel ve genel seçim diye birkaç açıklamada söyledik. Önümüzde yerel seçim yarışı olacaktır. Hep beraber yaşayacak, göreceğiz. "

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YİNE CHP‘DE KALACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Dr. Aytun Çıray, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Rahmi Aşkın Türeli, CHP İl Başkan Yardımcısı Şenay Çavdar’ın da bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Kocaoğlu, il başkanlarının da katkısıyla CHP’nin başarılı bir seçim süreci geçirdiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, "İzmir‘de gerçekten iyi bir seçim süreci yaşadık. Burada il başkanlarının da büyük katkısı oldu. Benim söyleyeceğim bu kadar. CHP‘nin başarılı bir seçim geçirdiğine inanıyorum. Rakamlar da böyle diyor. Ama beklentimiz çok yüksek olduğu için İzmir‘de sanki CHP seçimde başarısız çıkmış gibi bir intiba var. Ama hangi kriterden bakarsanız bakın İzmir‘de CHP diğer partilerden daha fazla büyümüştür. Genel ve yerel seçim dinamikelrini karıştırmamak gerekiyor. Biz 12 Haziran seçimlerinden aldığımız destek ve güçle, deneyimle önümüzdeki sürece daha doğru politikalar, daha çok çalışarak bu seçimde, hatalarımızı minimize ederek yolumuza devam edeceğiz. Sayın başkana da bizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz." diye konuştu. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da, Kocaoğlu ile aynı fikirde olduklarını belirtti ve AK Parti ile aralarındaki oy oranı makasının daralmak yerine açıldığını savundu. Bayır, değerlendirme ve yerel seçim için çalışmalarını başlattıklarını anlatarak, CHP açısından da bakıldığında net bir şekilde başarı olduğunu, 101 bin oy farkını, 170 bine çıkardıklarını altattı. Bayır, “Ancak bu bize yetmiyor. Az önce Aziz Bey‘in dediği gibi, daha büyük başarılar istiyoruz. Bu seçim süreci bize göre kapanmıştır. Dünden itibaren yerel seçimle ilgili planlamalarımıza başladık. Mahalle bazında sandık incelemelerimizi yapıyoruz. Nerede eksik kaldık, nerede iyiydik. Bunları masaya yatıracağız. Örgüt olarak röntgenimizi çekeceğiz. Bu röntgen üzerinden gerekli müdahalelerimizi örgütlenme, hizmet, kadın ve gençlik kollarımız anlamında. Dersimizi daha iyi çalışıp, yine yerel seçimlerde geçmişteki gibi büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Çünkü 2.5 yıl sonra yerel seçimimiz var. Karşılıklı örgüt ve aziz beyin deneyimlerini hamur yapacağız. Ve hiç kimse heveslenmesin İzmir Büyükşehir Belediyesi yine CHP‘de kalacak."